Home

Goes D - DZD D

Iets wat al een poosje ook op de plank lag was het verslag van de laatste ronde van Goes D (senioren). Moest nog wat aanpassen aan mijn stukje, want het was nog niet naar mijn zin. 

Maar ja dan is er wel eens wat tijd te kort en denk je van dat komt morgen nog wel. Je sluit af en zodra je dan verder wil gaan blijkt ineens dat alles niet op geslagen is, tja dat krijg je als je op het knopje save vergeet te klikken.

Dus dan hierbij het grotendeels herstelde stukje. 

De laatste ronde was een Bevelandse derby tegen DZD D. Met op 3 borden een rating overwicht van DZD is een 2-2 uitslag misschien iets positiefs. Maar het had toch wel meer moeten zijn.

Als eerste kwam op bord 3 het punt binnen. Helaas wel bij Pieter van Boven, die profiteerde van een rekenfout van Ron. In plaats van te gaan lopen met zijn vrijpion dacht hij met zijn koning naar de witte vrijpion te moeten lopen, die eerder promoveerde en daarmee Ron in de hoek wist te drukken.

Ondertussen was het op bord 2 redelijk de goeie kant op aan het vallen. De netjes opgebouwde stelling van Yoran kwam mooi uit de verf en leverde de gelijkmaker op.

Ook op bord 1 was het punt voor Goes. Het enige bord waar we meer rating hadden dan was weer eens de gezellig strijd tussen Kees en Joris. Na een torenoffer kwam de witte koning van Kees op de tocht, de matval werd nog omzeild, maar de compensatie die Joris wist te krijgen was voldoende om naar de overwinning te spelen.

En dan bord 4, wat zullen we zeggen, het avondtempo is soms wat kort. Dus ook hier was er een mooi opgezette stelling bij Jari te zien. Maar onder de tijdsdruk liep het helaas niet meer soepel. Waarmee de 2-2 op het bord kwam.

Goes D

1117

De Zwarte Dame D

1193

2 - 2

Joris Verburg

1396

Kees Weststrate

1234

1-0

Yoran Wisse

1252

Marius Leendertse

1284

1-0

Ron Blok

1084

Pieter van Boven

1118

0-1

Jari Groen

737

Jaap van Oosten

1134

0-1