Home

Goes D - Zierikzee B (senioren)

Op vrijdag 22 september al weer, was de eerste ronden in de avondcompetitie voor Goes D (senioren, niet te verwarren met de jeugd, al zijn we natuurlijk in ons hart nog allemaal jeugd).

Aangezien ik wat laat ben met schrijven weet ik helaas natuurlijk niet alles meer te herinneren.

Als eerste was Marlies klaar, aan bord vier mocht zij het tegen Wim van de Waarsenburg opnemen. Na o.a. een stuk en een paar pionnen voor te staan zag het er hier mooi uit, puntje was wel binnen, maar er is z’n mooi gezegde dat stelt nooit de huid van de beer te verkopen voor hij geschoten is. Laten we het er op houden dat waar Wim in de opening er vrijgevig was, Marlies dit in het midden/eindspel werd, 0-1.

Aan bord drie trok Joris echter met veel geluk de gelijkmaker binnen. Tegen Fokko Baakman ging het in de opening weer niet echt lekker. Maar als je er toch goed voor blijft zitten kan zomaar het tij keren. En dat is wat er met flink wat geluk gebeurde, 1-1.

Op bord één mocht Rob het met zwart opnemen tegen Peter de Vrieze. Hoe het precies gelopen is, is voor Rob om precies aan te geven, maar het eind van de partij was in zijn voordeel. 2-1 voor ons.

En op bord twee was het Yoran die tegen Piet de Vreede na een mooie afruiling in het midden spel met een goeie plus het eindspel in kon gaan. Een plus die werd uitgebouwd en uiteindelijk ook werd binnen gehaald waardoor de eindstand op 3-1 werd vastgelegd. Een stand die op papier klopt, al had het op bord 3 en 4 eigenlijk op basis van de openingen andersom moeten zijn.

Goes D

1473

Zierikzee B

1384

3-1

1

Rob Dekker

1653

Peter de Vrieze

1397

1-0

2

Yoran Wisse

1374

Piet de Vreede

1389

1-0

3

Joris Verburg

1393

Fokko Baakman

1367

1-0

4

Marlies Kloos-Kämink

Wim van de Waarsenburg

0-1