Joey versterkt koppositie

In ronde 5 in de interne competitie waren maar 5 partijen. Dit omdat het A- en C-team allebei thuis speelden. Na een luid 'Jari' gehoord te hebben kon het alleen maar fout gaan, de tegenstander van Joey deze avond was Jari omdat Jos helaas afwezig was.

Helaas is Jos wat vaker afwezig zodat JoeyG al een voorsprong kan nemen. Hopelijk komt Jos dit seizoen wat vaker zodat de competitie wat spannender wordt. Afijn, Joey speelde dus tegen Jari. In een Wolga-achtige stelling kwam Jari een pion achter / deed Jari een pionoffer. Helaas werd de witveldige loper niet op het bord gehouden zodat er maar een beetje compensatie in zat voor zwart. Joey won ook uiteindelijk. De andere Joey was toevallig ook in het pand, deze keer om een gezellig potje te bowlen.

Joris won van Marlies, volgens mij door een penning op een dame (?) met zelfs nog meer bedenktijd dan op het begin. Joris heeft hiermee de 1e plaats bij de recreanten overgenomen van Jari. Ook Ron en Arjo verbruikten niet zo veel tijd. Arjo won, maar hij eerder gewoon mat gaan zetten. Matthias won van Yoran.

Jeroen won van Ben, met een vrijpion op de b-lijn ondersteund door 2 torens stond Jeroen ook wel beter. Ben gaf helaas een toren weg, zodat het niet meer spannend werd. Jari suggereerde nog b6 na Tg3, maar Kxg3 was duidelijk de winnende :)

de stand