J vs J 2-0

Dit is het verslag van ronde 6 en 7 in de interne competitie. In ronde 6 stond de kraker Joey - Jos op het programma.

Deze werd gewonnen door Joey. In een opening die ook door Rini Kuif en Paul van der Sterren werd gespeeld speelde Joey Lxf7+ waardoor hij een pion won + zwarts koning stond open. Rini Kuif/Paul van der Sterren zag dit trouwens niet. Hier kwam een toreneindspel met pluspion uit dat door Joey werd gewonnen. 

Omdat JG vorige week ziek was konden Yoran en Jeroen JG inhalen door te winnen van respectievelijk Arjo en Ron. Dat Joris verloor van Erwin maakte voor de recreantencompetitie niks uit.

Verder speelde Remisekoning Rinus WEER remise (3 keer al), dit maal tegen Niels. Waarop Louis dacht ik speel ook maar remise tegen JoeyB. David won van Jo. David had hierdoor een 0.5 punt voorsprong op de gedeelde nummer drie Rinus en Niels.

In ronde 7 stonden een aantal leuke ontmoetingen op het programma: D. de F. tegen N. de F. en JG tegen vriend Donald Duck (Jefta van Steijn). Bij de F-jes speelde David met wit de professionele opening: 1. c3! c5 2. c4! waarmee hij vrijwillig zwart werd. Zwart won uiteindelijk maar ja wie? Wit-'Zwart' of Zwart-'Wit'? Het werd Zwart-'Wit' (als u het nog niet begrijpt: Niels won).

JG speelde tegen Donald Duck. Jefta van Steijn dus. Dit was toevallig omdat JG voorstelde om Jefta een keer mee te laten doen... In het Schots met 4... Pf6 (waar JG net nog les over gaf tegen David en Ron) speelde Jefta geen 6... De7 maar 6... Pd5 waardoor La6 ook niet kon. JG kwam met zijn loperpaar geweldig te staan met verschrikkelijke aanval op de koningsstelling maar wist het voor elkaar te krijgen om met b4 (om een loper in te sluiten) zijn superloper op b2 weg te geven wegens ...Pa4. Te snel gespeeld (huh?!? Jari?!?!)... en toen deed zich de mogelijkheid voor om een toren te winnen, dit gebeurde heel snel (te snel)... maar een damewinst werd gemist. Waardoor ik nog even door moest. Het won wel uiteindelijk. 

Van de rest heb ik niet veel gezien, maar Hans won van Erwin (die na mijn gemiste damewinst dacht van huh?! en verontwaardigd was dat dit werd gemist), Louis won van Jo, Ben van Joris en Jeroen van Arjo. Ron had de bye, maar kon telkens schaken tegen Niels of David (hing er van af wie er aan zet was). Het KNSB-bekerteam speelde trouwens uit waardoor Jos, Joey, Rinus en Sven er niet waren. 

Niels staat nu 2e en Hans 3e (achter Joey). Bij de recreanten staan Ben en Jari 0.2 punt achter Jeroen.

 de stand