Joey Grochal wint rapidcompetitie

Joey Grochal heeft de rapidcompetitie der Goese Schaakvereniging op zijn naam geschreven. In een bloedstollende finale in de laatste ronde tegen Jos van der Kaap wist hij het punt bij te schrijven en zo Jos voorbij te gaan.

Door het indelingssysteem kan er pas een herindeling plaats vinden na ronde 15 (?). Hierdoor vond Jos - Joey round 2, ronde 1 werd gewonnen door Jos, pas in de laatste ronde plaats. Door een eerdere remise van Jos tegen Louis werd de eerste prijs bij remise of winst van Jos voor Jos, en bij winst van Joey won Joey. In een Dame-eindspel met pluspion voor Joey (beide heren onder de minuut) liet Jos b3-b4 toe waardoor er een vrijpion op de a-lijn ontstond. Jos probeerde nog schaakjes te geven, maar Joey dwong dame ruil en zo de winst af.

In kan nu wel alle andere partijen opnoemen, maar het kwam er op neer dat Louis sinds ronde 5 3e stond en dit niet meer los liet. Net buiten het podium vinden we JoeyB. Op plaats 5 en 8 vinden we de beruchte tweelingbroers, waarvan David natuurlijk altijd opent met 1. c3! c5 2. c4! Helaas bleek het niet goed genoeg om van Niels te winnen. David staat vanwege 4 keer afwezig met bericht wat lager. Jari en Yoran staan op plaats 6 en 7.

Jeugdspelers Lars (2 keer) en Niels van Sighem (2 keer) en Jefta van Steijn (12 keer) speelden ook mee. Jefta en Lars wisten een punt te pakken, maar Niels verloor helaas zijn beide partijen.

de stand