Emily en Davey Zeeuws Kampioen

Ook dit jaar hebben weer de nodige Goesenaren meegedaan aan het PKJ, het Zeeuws Kampioenschap voor de Jeugd. Over de verschillende leeftijdscategorieën deden in totaal 9 Goesenaren mee. Emily (B-meisjes) en Davey (H-jeugd) gingen met de titel aan de haal:

 

In de A-categorie geen Goesenaren. Slechts 2 spelers van Denk en Zet die voor de titel speelden. Yours truly moet nu toch terugdenken aan de eigen 'A-tijd' toen standaard achter Matthieu Freeke en/of Jan Breukelman geeindigd werd en zodoende werd dan ook telkens de titel en het NK-jeugd misgelopen... Tja wat doe je er nog aan...

In de B-categorie 5 deelnemers waarvan 2 uit Goes. Emily wist vooraf al dat ze de meisjes-titel mocht ophalen aangezien ze het enige meisje was... Voor Bent zat dat er natuurlijk niet in. Beiden deden goed mee en eindigden dan ook verdienstelijk op podium als nr 2 en 3. Emily is dus zeer verdiend meisjeskampioen geworden met een 2e plaats algemeen. Ze mag dan ook naar de halve finales NK voor B-meisjes. Emily verloor enkel van kampioen Matthijs Dubbeldam. Bent verloor van Emily en Matthijs en eindigde zo dus als 3e op het podium.

In de C-categorie weer iets meer deelnemers: 12. Dit was de grootste groep. Goes was met 3 deelnemers aardig vertegenwoordigd. Eliza had de pech dat ze bij Lydia in de groep zat en liep zo het meisjeskampioenschap mis. In deze sterke groep haalde ze wel 4/7, goed voor plaats 5. De eerste 4 plaatsen waren allen voor Landau. Yuri haalde slechts een punt minder dan Eliza. Thomas had het in deze groep toch zwaar en kwam niet tot scoren.

In de D-categorie verrassend minder deelnemers dan in de C. 8 spelers namen deel, waarvan 2 van Goes. Het kampioenschap werd over 1 dag gespeeld dus het tempo was behoorlijk snel. Jelmer en Timo hadden het erg zwaar met de concurrentie van Landau en scoorden dan ook 1,5 en 1 uit 7.

Tot slot was er een grote groep voor de E, F, G en H categorie. 11 schakertjes namen hier deel waarvan 2 van Goes. Kim en Davey de Jong waren van de partij. Kim haalde 4 punten wat net niet genoeg was voor een podiumplaats in de E-groep. Davey was (neem ik aan) de jongste speler en is nog een 'I-tje' als die categorie zou bestaan. Het zusje van Fardin was de enige concurrent van Davey. Davey scoorde net als Kim 4 punten en bleef zo Parisa voor. Davey werd zo dus ZEEUWS KAMPIOEN en mag naar de pupillendag in Roosendaal (in juni meen ik).