Bent Zeeuws Jeugdkampioen Schaken

Bent is Zeeuws Jeugdkampioen schaken geworden! Een prachtige prestatie voor iemand met vrijwel geen senioren ervaring. Het was niet de enige titel voor Goes want Juliette Meijaard werd meisjeskampioen bij de F-tjes met een score van 7 uit 9 en een 2e plaats algeheel. Broer Freek werd met een knappe 50% score in de totaalgroep kampioen bij de H-tjes. Davey had misschien niet zijn dag maar aangezien hij het enige G-tje was werd hij toch kampioen en krijgt hij dus een herkansing op het NK (de pupillendag). Er was nog meer Goes succes te begroeten:

 

A drie deelnemers waaronder dus Bent. Een heel ander veld dan Grochal, Freeke en Breukelman (beiden al rond / boven de 2000 destijds) maar goed je moet het toch maar even doen. Bent kwam de slotdag niet in actie maar zag dat dat concurrent Matthijs remise speelde en zo een half punt achterbleef.

B Hier deden Emily en Yuri mee. Yuri won de onderlinge strijd nadat de dame ineens binnenviel in een Koningsgambiet. Emily won echter 2 andere partijen waaronder best een aardige tegen Joost van Eenennaam en eindigde zo op een 3e plaats in de groep. Lydia eindigde boven haar en zo won ze dus niet de meisjestitel. Bas de Feijter werd uiteraard kampioen. 

C Hier deden Eliza en Timo mee. Eliza deed goed mee met de sterke Landau spelers maar kwam in de onderlinge duels NET ietsje te kort. Met een solide 6 uit 9 werd ze 4e. Drie Landau spelers eindigden gelijk op 8 uit 9. Aangezien Iris al meisjes kampioene was (andermaal... bizarre constructie...) deed zij niet mee aan de barrage voor een NK plaats die Niels Schelleman won. Iris had zich volgens mij al geplaatst voor het NK door Open Nederlands meisjeskampioene te worden waardoor Eliza ook naar het NK C mag?! (hoop dat ik dit goed heb. Benieuwd of Eliza en Bent gebruik gaan maken van hun recht. Ook al is de tegenstand sterk, ervaring op doen is altijd goed) Timo haalde 3 punten.

D Hier was Fardin oppermachtig met 9 uit 9. Voor Goes was enkel Kim van de partij. Na niet de allerbeste eerste speeldag herstelde ze zich goed de tweede speeldag en eindigde zo nog op 3 uit 9.

E bij de E-tjes was Sem actief. Zij speelden een double round robin over twee speeldagen. Sem moest de eerste speeldag wennen aan het niveau (of wellicht deed hij niet mee, was hij ziek? geen idee) maar hij haalde helaas 0 punten. Dat ging de tweede turnus heel wat beter met 3 uit 7. Laurens van de Berge werd met 11,5 uit 14 kampioen een punt voor Zofyra en Nina.

FGH 10 kinderen in deze groep waarvan 3 van Goes. En zoals eerder gemeld alle 3 met een titel! Zeker de prachtige score van Juliette is knap te noemen te meer daar zij en Freek maar weinig op de clubavond kunnen komen. Voor alle 3 dus een NK plaats hier! De pupillendag (=NK) in Roosendaal is op 21 juni. (Edit: Daniel was er ook bij natuurlijk en haalde 2,5 uit 9)