Jeremy Aarts Zeeuws Jeugdkampioen

Jeremy Aarts heeft zich afgelopen weekend laten kronen tot Zeeuws Kampioen Schaken in de B-categorie (t/m16) Nu moet Jeremy dus ook maar eens op het jeugdnk laten zien wat ie kan!!

Het PKJ is niet meer wat het geweest is maar dit geldt voor zoveel toernooien. De koek was op bij precies 20 deelnemers. 5 in D,E en 5 in C.

In D/E eindigden Tomas en Eliza als 3e en 4e maar ze werden wel 1 en 2 bij de E! Tomas is dus ook gewoon Zeeuws Jeugdkampioen Schaken bij de E (t/m10) geworden!! Dit was al een tijdje bekend maar mag toch nog wel eens gezegd worden. Ook Tomas en Eliza  (meisjeskampioene) mogen dus naar het NK (Puppilendag in Waalwijk) om ervaring op te doen. In de D-groep won Bas de Feijter hij behaalde 8 uit 8 in een dubbele round-robin waar dus ook Tomas en Eliza in zaten.

Bij de C's geen Goesenaren wel de superieure Renzo Ducarmon die waarschijnlijk blindschakend ook nog wel de volle score had gehaald (niets afdoend aan de anderen). Lydia Dubbeldam werd 1e bij de meisjes.

Bij de B's waren er maar 2 deelnemers. Grote kans dus voor Jeremy!! Men speelde in 1 groep met de 8 A-spelers (dat de A de grootste groep is geeft aan hoe kritiek het staat met het jeugdschaken in Zeeland, toen ik nog in de A speelde waren er meestal 3 of 4 en meer dan 10 in C en D). Jeremy is in principe natuurlijk veel beter dan Dennis van Driel maar moest dit in een 2-kamp onderling aantonen. In de 1e partij ging het gelijk op maar Jeremy wilde (onprofessioneel!!) geen remise. Hij bracht een interessant stukoffer maar Dennis stond gewoon beter. Gelukkig kon de Souburger daar totaal niet mee omgaan en werd het toch nog een puntendeling. In de 2e partij maakte Jeremy een einde aan alle twijfel. Naar eigen zeggen kreeg hij het halve bord cadeau van Dennis maar Jeremy zal er toch wel iets voor hebben moeten doen!! Ondanks 2 deelnemers toch mooi om (samen met Tomas) de 1e Goesenaar te worden die de titel pakt sinds uw verslaggever in 2002 in de B-groep, Tycho Burgerhoff ook in 2002 in de A en Niels de Feijter volgens mij een jaar daarvoor in de D.

Bij de A's dus 8 deelnemers waarvan 3 usual suspects uit Goes (JoeyB, Rien en Maxim). Maxim had zijn toernooi niet en eindigde (net als Jeremy trouwens in het hele toernooi) op 50%. Rien en JoeyB deden het stukken beter. Rien behaalde in ronde 1 zelfs een remise tegen topfavoriet en Zeeuws Seniorenkampioen Maarten Rademakers. Hij had zelfs kunnen winnen wellicht. Dit brak Rien op want nu eindigde hij op 4,5/6 een punt achter Maarten. JoeyB deelde met 4,5/6 plek 2 met Rien. Al met al toch gewoon solide en goed gedaan door de Goese jeugd die nog steeds progressie maakt.

Hopelijk volgend jaar weer wat meer deelnemers (en Goese titels!)!!