Eliza Zeeuws Jeugdkampioen bij de B-jeugd

Na een aantal titels van Bent bij de A-jeugd is dit jaar Eliza er ingeslaagd om het B-kampioenschap te winnen. Zij won als meisje tussen de jongens. In totaal deden 7 Goesenaren mee:

 

Na 2 titels op rij kon Bent dit jaar niet profiteren van het zwakke deelnemersveld bij de A-jeugd (Bas prefereert examens boven een PKJ en een NK jeugd). Bent verloor de eerste partij en wist de 2e net niet te winnen waardoor hij met 1/2 uit 2 3e en laatste werd.

 

Eliza won dus de B-groep. Ook hier 3 man... Een enkelrondige driekamp. Bizar natuurlijk... Je zou toch dubbelrondig verwachten. Dan maar 60'+30'' als tempo. Is toch betrouwbaarder. Eliza verloor dus de eerste pot en won de tweede maar had het geluk dat Bas Niels klopte. Ze mochten de barrage in. Ook nu verloor  mevrouw de Jong de eerste partij. Nu was het Niels die zijn clubgenoot Bas van de titel af hield. NIEUWE barrage. Snelschaken. Dat kan Eliza wel. Ze toonde geen genade en haalde zo de titel op. Toch zal ze bij het NK aan de start verschijnen bij de meisjes.

Kim deed mee bij de Cs maar haalde geen punten.

In de D-groep kwam Juliette ook maar tot 1 punt. Mogelijk was zij afwezig (?)

In de E-groep scoorden Jari en Davey allebei 2 uit 7. Daar is dus nog werk aan de winkel.

In de FGH groep scoore Freek een hele mooie 7 uit 9. Er waren er echter ook nog 2 met 9 en 8 punten. Zo werd Freek 3e bij de F-tjes. Aangezien de kampioene een meisje was mag Freek waarschijnlijk (??) toch naar de pupillendag maar bind me er niet op vast.