50% prijs op Pepernotentoernooi

de eindstand

De Goese schakers Tiffany, Phong, Niels, Norah, Kenny, Jefta, Lars en Jari deden mee aan het Grand-Prix toernooi van SKS te Vlissingen. 4 deelnemers van Goes wonnen één of meerdere prijzen. Naast de prijsuitreiking voor het toernooi zelf was er namelijk ook de totale prijsuitreiking van het Grand-Prix jaar.

FGH-groep

De F en GH waren samengevoegd, net als DE en ABC. Tiffany, Phong en Niels verdedigden de Goese eer. Wat prima gelukt is. Tiffany had met 5,5 uit 9, -4e F'je en beste meisje- een prima toernooi. Ze verloor alleen maar van Lein, Niels en Giovanni maar behaalde een mooie remise tegen Ivan. Het topgroepje Giovanni-Niels-Phong eindigde vandaag in deze volgorde. Niels verloor van Gio maar Phong kon mooi een punt bijschrijven. Niels ging helaas onderuit tegen Berk en Phong verloor van Niels en Ivan. Waarbij de stand werd: 1. Giovanni (8) 2. Niels (7) en 3. Phong (7). Niels werd op wp 2e.

DE-groep

Met Lars als 4e geplaatst en de geenratinghebbende Jefta, Norah en Kenny hadden we een best goede kans in deze groep. Het mocht er helaas niet van komen. Norah haalde op haar eerste GP (broer en zus van Steijn wonnen wel hun groep in Bergen op Zoom) na een bye in de eerste ronde 4 punten uit 9 partijen. Goed voor de 'eerste' keer met een TPR van 400. Kenny deed ook mee. Hij scoorde 5 uit 9. Van de meeste ervarenen werd verloren, maar mooi was de overwinning tegen Parisa! Kenny haalde een TPR van 500. Voor Jefta vielen 2 partijen net niet goed. In ronde 2 en 3 verloor hij van Brandon en Lars waar hij wel al eens eerder van won. Met nog 2 nederlagen tegen sterken (o.a. tegen topfavoriet Frodo van Doren, die 3e werd) kwam zijn score vandaag op 5 uit 9 met een TPR van 700 (lager als bij HWP). Lars verloor al in de 2e ronde. Na een paar winstpartijen was het resultaat tegen Frodo een 0. Nog twee nederlagen leverden 5 punten en de 6e plaats op en een TPR van 750.

ABC-groep

Schrijver dezes had de Grand-Prix in de D al gewonnen en ging voor de gelegenheid aan de bak in de AB-groep, die samengevoegd met de C werd. In ronde 1 mocht JG tegen Roan Verhage, deze partij werd gewonnen. Tegen Luna Morote werd daarna (ondanks een pluspion) remise gespeeld. Tegen Vincent Tiggelman kwam het begrip 'verre vrijpion' mooi uit. 2,5 uit 3 dus. De Pion-speler Marieke van Essen was de tegenstander in de 4e ronde. In de Schotse opening won JG een pion, maar met allebei 2 minuten zette JG helaas zijn dame op een verkeerd veld. Dag dame. Middels een vork werd van Mare gewonnen en het werd remise tegen Laura vanuit een Draak. De laatste werd simpel gewonnen, wat resulteerde in een ongedeelde 3e plek.

Grand-Prix cyclus

De precieze standen weet ik niet, maar Phong (3e) moest Niels (2e) en Giovanni (1e) voor zich dulden. Zoals gezegd won uw verslaggever de D-groep, de onverwachte 3e plek werd een prooi voor Jefta van Steijn.