Jefta en Norah van Steijn slaan hun slag

Vorige week zaterdag is het J. de Kluyver jeugdschaaktoernooi weer gehouden in Spijkenisse. JG wou eigenlijk meedoen in Souburg, maar toen hij van Bernadette van Steijn hoorde dat er heel wat Zeeuwse jonge jeugdschakers naar dit toernooi gingen wou hij ook mee. De reden voor de grote deelname onder de Zeeuwse Jeugd (D of jonger) was de stertraining. Nick Dubbeldam geeft weer stertraining, en een voorwaarde was dat ze ook aan toernooien mee zouden doen.

Add a comment

Lees meer: Jefta en Norah van Steijn slaan hun slag

UITNODIGING voor het SCHAAKTOERNOOI van BASISSCHOOLTEAMS 2019

Op woensdag 20 februari gaan de basisscholen weer strijden om het Kampioenschap van De Bevelanden.

Elke school kan 1 of meer teams van 4 spelers inschrijven. Er is ruimte voor zeker 32 deelnemende teams. Het is de bedoeling (maar niet verplicht) dat de sterkste spelers in team 1 geplaatst worden, zodat de sterkste teams naar het provinciaal kampioenschap gaan.

Per team is het inschrijfgeld 10 euro.

Is een team niet compleet, dan proberen we dat op te lossen met reserves van andere teams.

 

De wedstrijden starten om 14.15 uur. Als dat begintijdstip ernstige problemen oplevert vanwege een ingevoerd continu lesrooster, dan vernemen we dat graag ruim van tevoren.

Als het team niet 10 minuten voor het begin aanwezig kan zijn, wilt u dat dan aangeven bij de aanmelding.

 

Voor elke ronde is 20 á 25 minuten speeltijd beschikbaar. Waarschijnlijk worden er 7 ronden gespeeld, afhankelijk van het aantal teams. Tegen 17.30 uur is de kampioen bekend.

 

De 3 sterkste teams ontvangen een beker; de spelers van die teams krijgen elk een medaille. Alle spelers van alle deelnemende teams ontvangen ook een herinnering. De beste teams plaatsen zich ook voor de provinciale finale op een zaterdagmiddag in maart 2019. Er is ook een prijs voor het beste team, dat alleen bestaat uit leerlingen van groep 5 of jonger.

 

Speellocatie is veranderd. Er wordt gespeeld in het Ostrea Lyceum Zuid aan de Fruitlaan 3 in Goes, telefonisch bereikbaar op 0113-212020. In de schoolkantine zijn consumpties verkrijgbaar.

 

Aanmelding per e-mail graag uiterlijk maandag 18 februari, maar liefst wat eerder, zodat we een schatting kunnen maken van het aantal teams. Graag vermelden:

* NAAM VAN DE SCHOOL en AANTAL TEAMS

* ZIJN ER TEAMS BIJ DIE HELEMAAL BESTAAN UIT SPELERS VAN GROEP 5 OF JONGER

* NAAM, TELEFOONNUMMER en E-MAILADRES van de CONTACTPERSOON

* Eventuele problemen met het begintijdstip.

 

Uiteraard kunt u altijd verdere informatie vragen bij ondergetekenden; we hopen ook op uw deelname.

 

Joop van Ruler Joris Verburg

Calsstraat 38 4463 XA Goes Raadhuisstraat 8 4431 AJ ’s-Gravenpolder

telefoon 0113-228032 telefoon 06-13313708

(op de speeldag ook op 06-13838528) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Add a comment

Niels en Jari op podium in Sas van Gent

Afgelopen zaterdag is het HWP-toernooi te Sas van Gent geweest. Goes heeft het goed gedaan, met podiumplaatsen voor Niels en Jari en o.a. 4e en 5e plaatsen in de D-groep, en een 5e plaats in de F-Groep. Het toernooi werd vooral gedomineerd door spelers van De Mercatel en KGSRL. We lopen iedereen af.

Add a comment

Lees meer: Niels en Jari op podium in Sas van Gent