ONJK 2019

Ik heb net een verslag van 800 woorden geschreven over het ONJK (open NK voor Jeugd), maar opeens was dat foetsie/werd niet geplaatst op de site! Ik zal nu gewoon de eindscores van de Goesenaren hier opschrijven, wilt u het toernooiverloop, de live partijen, nevenactiviteiten weten verwijs ik naar onjk.nl 

C-groep (49 deelnemers): Lars, 3 uit 9, 44e

C-groep (49 deelnemers): Jari, 6 uit 9, gedeeld 3e (9e)

D-groep (54 deelnemers): Jefta, 6,5 uit 13, 26e

D-groep (54 deelnemers): Norah, 7 uit 13, 24e

E-groep (34 deelnemers): Niels, 6,5 uit 13, 17e

 

Add a comment

Debutantentoernooi Landau

25 mei organiseerde Landau een leuk toernooi voor beginnende schakers zodat die mooi wat ervaring konden opdoen. Met Steven, Allison, Joas en invaller Jelmer naar Axel.

De eerste ronden speelde iedereen door elkaar, daarna werden de deelnemers in groepen verdeeld.

De Goesenaren kwamen met mooie resultaten. Allison en Steven werden met een derde speler gedeeld eerste van hun groep. Joas had het iets zwaarder, de winnaar van zijn groep was al bijzonder goed, maar behaalde toch een keurige tweede plaats. De verrassing was Jelmer, die inviel voor de zieke Dinant. Hij greep maar meteen ook een eerste plaats.

Heel wat ervaring, nog de nodige tips en met 4 medailles gingen we naar huis.

Hanita

Add a comment

Jefta en Norah van Steijn slaan hun slag

Vorige week zaterdag is het J. de Kluyver jeugdschaaktoernooi weer gehouden in Spijkenisse. JG wou eigenlijk meedoen in Souburg, maar toen hij van Bernadette van Steijn hoorde dat er heel wat Zeeuwse jonge jeugdschakers naar dit toernooi gingen wou hij ook mee. De reden voor de grote deelname onder de Zeeuwse Jeugd (D of jonger) was de stertraining. Nick Dubbeldam geeft weer stertraining, en een voorwaarde was dat ze ook aan toernooien mee zouden doen.

Add a comment

Lees meer: Jefta en Norah van Steijn slaan hun slag