Open Zeeuws Zomer Jeugd Kampioenschap

Dat er de laatste jaren een terugloop is in leerlingen is bij scholen iets wat bekend is en wat we als club dus ook wel zien aankomen. Echter het Open Zeeuw Zomer Jeugd Kampioenschap was met een deelnemersaantal van 28 jeugdspelers dit jaar niet verwacht. Grootste spelbreker, waarschijnlijk de combinatie van examens in België en de toetsweken hier in Nederland.

Net als vorig jaar was er ook dit jaar weer de combinatie met het bowlen in de pauze.

Maar allereerst de standen. Met 4 AB en 2 C’s was deze groep samengevoegd. Een dubbele Round Robbin was i.v.m. de tijd net niet haalbaar, maar er zijn toch 8 ronden gespeeld om een zo goed mogelijke beeld te krijgen. Van Goes deden Carlo Geertse en Patrick Kramer mee. Met 1 uit 8 was Patrick die vooral voor de gezelligheid speelde te vrede, en daarmee ook de 6de plaats overal (4de bij de AB), Carlo deed het iets beter, met 3 uit 8 werd hij 5de overall, en 3de bij de AB’s. De groep werd gewonnen door Laura Tiggelman die op onderling resultaat haar broer Vincent voor bleef, al werd hij eerste bij de C’s.

Bij de D’s en E’s zagen we 8 Dtjes en 1 Etje mee spelen. Hier kon met 9 man een volledige Round Robbin worden gespeeld. Déjan Van de Ven werd dan ook als Etje in een veld vol met Dtjes met 1 uit 8 9de, maar toch ook eerste bij de Etjes. Onder de deelnemers waren er verder 4 uit de eigen jeugd. Namelijk Milo van der Tier, die met 2 uit 8 een 7de plaats wist te scoren. Kenny Nguyen wist met 3.5 uit 8 het net iets beter te doen en werd 5de. Dan Jefta van Steijn, die net als Kenny nog maar z’n twee maanden mee draait, wist met 5.5 uit 8 op z’n eerste toernooi gelijk een 3de plaats te behalen.

Maar oppermachtig in de Dtjes was onze eigen Jari Groen, met een 100% score had hij (ook gezien de tegenstanders) zelfs met de hoogste categorie mee kunnen draaien.

En dan de Fjes en de GHtjes. Voor de GHtjes, kunnen we kort zijn qua eigen jeugd, die waren er niet. Ivan Bernard was met 6.5 uit 9 hier de uiteindelijke winnaar. Bij de Fjes hadden we echter met 3 spelers wel een mooie bezetting. AL moet ook gezegd worden dat de verdeling van posities iets beter had gekund, één twee drie, staat toch iets mooier dan drie vier vijf. Tiffany was met 4 uit 8 namelijk hier als vijfde geëindigd. Net achter Phong die met 5 uit 9 vierde werd. Door het oneven aantal in de groep had Niels van Sighem en een punt t.g.v. de heer Bye binnen, maar ook onderling was hij net iets sterker dan Phong, waarmee hij de derde plaats binnen haalde met een score van 5 uit 8.

Hieronder een korte samenvatting namens Jari, hopelijk volgen er nog een paar van o.a. Carlo/Patrick/Niels.

Afgelopen zaterdag heb ik bij het Bowl-schaak het toernooi gewonnen met 9 uit 9. Het was niet heel moeilijk, want nummer 2 geplaatst zat al op 650. Ik heb ook niet veel problemen met de klok gehad. Bij het bowlen ging het de 1e game slecht, maar de 2e ook wel weer lekker.

 

Tijdens de pauze (rond 12.15) was het eerst tijd voor iedereen om weer te gaan bowlen. Met 28 spelers, werd alles over 7 banen verdeeld. ABC’s als hoofd van een baan + uitgaande van het thuisvoordeel van Jari mocht hij als hoofdspeler op baan 7 plaats nemen. Later zijden zowel Monique als Erwin dat Jari toch niet zo goed was, dat zeggende keken we ook net even naar de score van Jari, daarbij gingen twee spreekwoordelijke monden toch een behoorlijk eind open. Helaas voor Jari stond zijn baan uiteindelijk op de derde plaats. De winnaars van het bowlen zaten op baan 2. Misschien had de verdeling iets beter gekund, achteraf was dit een all Soupdurpse baan met Vincent Tiggelamn, Mert Mustafov, Giovanni Koolhoven en Atousa Warnier.

Naast de jeugd deden op baan 8 nog 5 senioren ook een oefeningetje als opwarmer voor ’s avonds. David en Niels de Feijter deden dan wel is waar ’s avonds niet meer mee, maar die middag was toch vooral David met 219 uit 20 goed bezig. Niels bleef wat achter met 171 uit 20. Joop van Ruler was met 193 uit 20 toch ook lekker aan het gooien. Maar de dag winnaar werd Yoran die met 282 uit 20, ook Joey’s 253 uit 20 ver voor bleef. En nee, niet Joey Grochal, maar Joey van de Braak deed een gezellig potje mee.

En zoals altijd was er na de prijsuitreiking nog een loterij waarbij dit jaar niemand zonder iets van de prijzentafel naar huis is gegaan.

De gedetailleerde uitslag is hier te vinden.