Niels en Jari op podium in Sas van Gent

Afgelopen zaterdag is het HWP-toernooi te Sas van Gent geweest. Goes heeft het goed gedaan, met podiumplaatsen voor Niels en Jari en o.a. 4e en 5e plaatsen in de D-groep, en een 5e plaats in de F-Groep. Het toernooi werd vooral gedomineerd door spelers van De Mercatel en KGSRL. We lopen iedereen af.

EFGH-groep

Het toernooi kende weinig deelnemers, een stuk of 40. Hierdoor werden de ABC en zelfs D groep samengevoegd, net als de EFGH groep.

Tiffany kende een goed toernooi, een goede 4 uit 9 werd behaald. Tiffany werd zevende in de F (beste meisje) en 17e in de EFGH. Ze had een TPR van 112 maar dat klopt niet helemaal volgens mij.

Phong had een gemiddeld toernooi met 5 uit 9. Hij begon met 2 uit 2, maar werd toen gestopt door 2 sterke spelers van de Mercatel. Phong heeft dit keer niet tegen Niels of Giovanni gespeeld, wel tegen Ivan. Deze verloor hij helaas. Een TPR van 520. Phong werd 9e algemeen en 5e in de F.

Niels was de beste Goese speler in deze groep. Ook Niels verloor van 2 spelers van de Mercatel en van Ivan Bernard. De rest werd wel gewonnen. Een goed TPR van 629. Niels werd dus 3e in de F-groep en 4e algemeen.

ABCD-groep

Er waren maar 3 (2 echte) AB'tjes, en maar 3 C'tjes dus deze groep werd samengevoegd met de D-groep. Geinig dat iemand van 11 tegen iemand van 19 kan spelen. Er waren 19 spelers.

Gert-Jan haalde helaas geen overwinning. Gelukkig was er wel een bye. Maar Gert-Jan heeft vast weer erg veel geleerd en volgende keer gaat het vast beter. Gert-Jan had wel de 'hoeveel stukken zitten er in deze pot'-wedstrijd gewonnen!

Kenny won het onderlinge duel met Gert-Jan, en haalde naast een bye ook een remise tegen een C-speler. Een TPR van 339.

Lars haalde een mooie 4 uit 7. Er werd niet tegen een clubgenoot gespeeld, maar wel tegen een andere Lars. Deze werd gewonnen door de Schouwenaar. Lars verloor van Lander, Luna en Jorian. Een TPR van 799.

Jefta haalde een hele mooie score. Ondanks 2 gebroken polsen ging het heel goed in zijn 2e toernooi. Hij stond heel goed tegen Lander, maar gaf helaas een dame weg. Van Brandon en Simon werd ook gewonnen. Jefta had de pech om na elkaar tegen de zusjes Morote te spelen en er dreigde mat in de laatste ronde waardoor gevreesd werd voor een inzinkinkje. Maar de tegenstander trapte in een val en Jefta haalde een TPR van 915 en werd 4e in de D-groep!

Jari begon met 2 uit 2 en speelde toen remise tegen Lander van Coppenolle met een pion meer. Alles stond vast en er werd alleen heen en weer gespeeld, dus remise. Er werd daarna verloren van een hele sterke Belg. Tegen Jorian Burssens had hij een dame maar de vlag viel; remise. In de laatste ronde werd een hele mooie partij gespeeld tegen Luna Morote waar het thema 'zwakke pionnen' perfect in naar voren kwam. Er waren zelfs 3 zwakke pionnen! Hierdoor werd Jari 2e in de D-groep en 3e in de ABCD-groep! Hij kreeg een geldprijs zelfs.

Bij de prijsuitreiking was het leuk dat Goes de meeste jeugdspelers had meegebracht (samen met SKS). Doelstelling gehaald! Hierdoor kregen we nog een prijs.

Het was een leuk en geslaagd toernooi. Gaan we ook weer naar het pepernotentoernooi?

de eindstand