Huttontoernooi 2018

Afgelopen zaterdag is het Huttontoernooi weer geweest, het NK voor regionale onderbonden. Ditmaal werd het georganiseerd door de Noord-Brabantse Schaak Bond, in Roosendaal in het Jan Tinbergen College.

Joop:

Vanuit de ZSB deed een team mee in de categorieën A, B, D en E. Totaal dus 16 schakers die helaas maar afkomstig waren van 4 verenigingen. Landau uit Axel (5), Goes (6) en SKS uit Souburg (4) leverden de meeste spelers, aangevuld met 1 speler van Terneuzen.

De organisatie had al vanaf de start de zaak niet in de hand.
-              De openingstoespraak begon al 15 minuten te laat.
-              Bij binnenkomst in de speelzaal van de E-groep bleek de ZSB niet op de lijst voor te komen.
-              Uiteindelijk begon in die categorie de 1e ronde al 30 minuten te laat.
-              Ronde 5 begon om 16.30 uur, het moment dat de prijsuitreiking was gepland.
-              Toen om 17.30 uur de prijsuitreiking nog niet begon, zijn we maar naar huis gegaan.

Jari loopt de teams en spelers af:

Het A-team had het erg moeilijk. Van de 5 gespeelde wedstrijden werden er 5 verloren. Alleen Bas van Doren had een hele goede dag. Hij scoorde op bord 1 3 uit 5 tegen 2069 gemiddeld. Lydia en Joey scoorden helaas geen punten. Eliza van Goes op bord 3 scoorde in de laatste ronde één halfje, tegen 1670.

In de B-groep zaten geen Goese spelers. Dit team deed het duidelijk het best. 3 wins en 2 verliespunten zorgde voor een 4e plaats. Het verschil was 2,5 bordpunt met de nr. 3. In ronde 1 gebeurde iets geinigs, want de SGA was maar met 2 spelers komen opdagen! Deze wedstrijd en de laatste werd gewonnen, (+ een bye) de laatste met 4-0. Luna Morote werd topscorer met 2.5 uit 4 op bord 3.

In de C-groep hadden we geen deelnemers.

Het D-team stond als één-na-laatste geplaatst door het missen van Sven, Luna, Mare en Frodo. Maar gelukkig konden Brandon, Jefta (Goes) en Lars (Goes) invallen. Na ronde 3 stond men nog laatste, maar een bye en een overwinning zorgden ervoor dat we twee plaatsen boven de rode lantaarn drager eindigden. Jari scoorde op bord 1 2,5 uit 4 (had 3 moeten zijn) tegen sterke tegenstanders, Brandon kon helaas geen punt pakken, maar Jefta en Lars scoorden toch op hun debuut Hutton 1 en 1,5 uit 4.

Het E-team stond zelfs als laatste geplaatst. In de eerste 4 ronden werden maar 1,5 punt gescoord (de eerste was een bye), een halfje door Giovanni en Lander won. Maar in de laatste ronde won het team met 3-1: Lander, en de Goese debutanten Niels en Phong scoorden allemaal een punt! Niels won van 750 terwijl hij zelf maar 575 heeft en Phong kreeg op bord 4 natuurlijk wat lagere tegenstanders, maar won van 450. ZSB E werd uiteindelijk 7e van de 9.

de uitslagen