Landautoernooi 2019

Tiffany, Niels, Phong, Kenny, Jefta, Norah, Lars en JG deden mee aan het 40e Landau-toernooi. 2 van hen scoorden een prijs, Niels werd 2e in de EFGH groep en Jefta 3e in de D-groep.

EFGH-groep

Tiffany scoorde in deze samengestelde groep 4 punten. Mooi was dat ze van Lein Jansen won. Phong moest helaas een vroege nederlaag tegen Atousa Warnier incasseren, het beste meisje. Hij verloor ook van een sterke Belg die het toernooi met 8 punten won. Na een onderlinge confrontatie met Niels die Niels won had Phong aan het einde van de dag 6 punten, met een 5e plek. Niels verloor deze keer helaas van Giovanni. Maar na 6 ronden stond hij toch op 5. Toen kwam de Belg om de hoek kijken... Niels won de laatste 2 en werd 2e met 7 punten.

D-groep

Jefta, Norah en Kenny deden mee in deze groep. Norah startte super met 3,5 uit 4 (met ook een partij op het live-bord), maar moest toen tegen sterke kinderen en verloor helaas de laatste 3. Kenny deed het uitstekend. Hij startte met 1,5 uit 4, maar won de laatste 3! Hij werd 4e met 4,5 punt! Jefta (die jarig was) had na 2 overwinningen even een dipje, hij verloor r. 3 en 4, maar won ook de laatste 3! Jefta werd 3e met 5 punten.

C-groep

Lars verloor helaas de eerste ronde tegen een sterke F-Belg, maar won daarna op het live-bord. In de laatste ronde had Lars misschien nog op het podium kunnen komen, maar hij verloor van de winnaar, die na r. 6 al zeker was van de eerste plaats. Lars werd 8e met 3,5 punt.

AB-groep

JG deed mee in de AB-groep. In ronde 2 won hij (op tijd) van Annelies Vitharana (1800), die het toernooi met 6 uit 7 won! Toen helaas een dipje, en na een héél punt te hebben weggeblunderd tegen de zus van de sterke Belg in de EFGH, werd de eindscore 4 uit 7. In totaal 1,5 punt weggeblunderd... JG werd 6e maar wel de beste Nederlander.