Jefta en Norah van Steijn slaan hun slag

Vorige week zaterdag is het J. de Kluyver jeugdschaaktoernooi weer gehouden in Spijkenisse. JG wou eigenlijk meedoen in Souburg, maar toen hij van Bernadette van Steijn hoorde dat er heel wat Zeeuwse jonge jeugdschakers naar dit toernooi gingen wou hij ook mee. De reden voor de grote deelname onder de Zeeuwse Jeugd (D of jonger) was de stertraining. Nick Dubbeldam geeft weer stertraining, en een voorwaarde was dat ze ook aan toernooien mee zouden doen.

Naast de Goese deelnemers Tiffany, Phong, Kenny, Norah, Jefta en JG deden ook de Zeeuwen Kai, Berk, Luuk, Atousa, Lein, Ivan, Jens, Leiv, Brandon en Lander mee. Niels van Sighem had een muziekuitvoering en kon helaas niet mee. Ik ga in dit verslag het alleen hebben over de Goesenaren.

In de F-groep (net als in de A en de B) waren er geen Goese spelers. Ivan (van Terneuzen) werd 5e.

In de E-groep speelden Phong en Tiffany mee. Phong scoorde 4 punten (met een bye). Er waren in alle groepen trouwens 7 rondes. Tiffany scoorde 50%. Voor allebei wel een beetje tegenvallend wat de rating betreft.

In de D-groep scoorde Kenny 3 punten. Familie Van Steijn was echter de grote verrassing van het toernooi. Norah begon met 1 uit 3 een beetje aarzelend, maar scoorde hierna 4 uit 4! Genoeg voor de 7e plaats, de prijs voor het beste meisje, en een W-We van +2! Jefta scoorde zelfs 3 prijzen. Hij werd eerste in de D-groep met 6 uit 7, een W-We van +2,5 (genoeg voor de grootste stijging) en prijs in de loterij (hoeveel geluk kun je hebben?)!

In de C-groep speelde JG. Hij startte goed met 2,5 uit 3, maar werd daarna een halt toegeroepen door blunders, terugwinnen en blunders. Na nog 2 winstpartijen (o.a. tegen de nr. 1 geplaatst) stond hij tweede, en de winst zou hem een tweede plaats opleveren. Maar helaas ging de partij helemaal niet goed en verloor JG, en werd zelfs nog 6e. Gelukkig was er nog prijs in de loterij.

Al bij al was het een heel leuk toernooi. De ChessQueens kwamen ook nog langs, Bianca De Jong-Muhren verzorgde een workshop en een simultaan, er werd snelgeschaakt in de pauze en de rest van de Queens deed mee in de Invitatie-Groep. Wat ook leuk (en vooral lekker) was dat er gratis popcorn en suikerspinnen waren voor de deelnemers. Ook kreeg iedere deelnemer chocola en een vaantje.