4 winnaars in Goese Pepernoten

Afgelopen vrijdag is het Goese Pepernoten Toernooi weer geweest, met zoals gewoonlijk weer veel schoolschakers (van de 17 8). Het doel van het spel is: sla de meeste pepernoten. Aan het begin van het potje heb je allebei een stuk, bijv. de dame of een paard. Wie dan de meeste pepernoten van het bord slaat wint. Maar, het moeilijkste, je mag ze nog niet opeten! Want dat is nodig voor de puntentelling. Na de laatste ronde mag iedereen pas aan gaan vallen.

Het toernooi was alleen voor stap 1 en 1+. De rest speelde een apart toernooitje (waarvan ik geen uitslagen heb). Kenmerk van dit schaak is dat er natuurlijk veel remises vallen. Als je allebei elke zet een pion slaat bijvoorbeeld. Schoolschaker Koen speelde 50% van de partijen remise (er waren acht ronden).

Na ronde 5 stond Patrick ongedeeld bovenaan. Dit wist hij mooi door te trekken, hij werd uiteindelijk gedeeld eerste. Ook broer en zus Kenny en Tiffany konden zich die avond blij maken met de prijs: een zak pepernoten. Ook Maryam wist 5,5 punt uit 8 partijen te halen. Maar wat is dan de volgorde? Op basis van weerstandspunten werd de 4e plaats voor..... Tiffany. Maryam werd 3e......... de 2e plaats was voor......... Kenny en Patrick werd eerste! Maar wat wel een beetje gek is dat Kenny en Maryam van Patrick hebben gewonnen.

Bas, Koen, Norah en Allison werden gedeeld 5e met 5 punten. De gedeeld 9e plaats is voor Joas en Sterre met 4 punten terwijl Owen, Anna en Cynthia 3,5 punt haalden. Stijn, Jens, Lucas en Thijmen staan helaas onderaan met toch nog 3 en 2,5 punt. Voor Stijn extra zuur omdat hij na ronde 5 6e stond met 3 uit 5 maar de laatste 3 verloor.

de eindstand