Hallo allen!
Hier een recap van een van de spelers uit Goes C (Ruben Vermeule over de partijen tegen Sks C.

Add a comment

Dit seizoen is er eindelijk weer een avondcompetitie die hopelijk niet afgelast gaat worden. Voor deze eerste speelronde waren Goes en Souburg aan elkaar gekoppeld. C speelde tegen C en A tegen B en dus B tegen A. Goes A was op voorhand dus groot favoriet tegen Souburg B zoals elk jaar. Eigenlijk redelijk vlot leek het wel goed te gaan komen:

Add a comment

Het vernieuwde (of hernieuwde?) Goes is het nieuwe seizoen in de 3e klasse goed begonnen met een ruime overwinning op Krimpen aan den IJssel 3. Het eerste team heeft het nodige aan kwaliteit ingeboet ten opzichte van vorig seizoen, mede daardoor is Goes 2 (vooralsnog) ter ziele gegaan. Van dat team zien we Hans en Erwin weer terug in team 1. Jari debuteert als basisspeler al was hij vorig seizoen al vaste 'invaller' gewonnen in team 1 en sowieso wel toegevoegd aan team 1 ook als het team op sterkte was gebleven. Verder is Sven dit seizoen weer basisspeler en zo zijn we toch aan 8 spelers gekomen. Hij heeft geruild met Remco want die is juist invaller dit jaar.

Op kwaliteit en rating dus wat ingeboet, dat geldt echter ook voor de 3e klasse en zo zijn we met een ratinggemiddelde van ergens rond de 1960 nog een van de betere teams dit jaar. Het zou natuurlijk wel frappant zijn als we juist DIT jaar kampioen zouden worden. Een veel sterkere ploeg ontbreekt een beetje (of het moet Souburg zijn) en dus is de competitie wijd open. Dit geldt echter ook voor van onderen want dit jaat is er versterkte degradatie en degraderen ook enkele nummers 8! Opletten dus...

Voor wat betreft de eerste wedstrijd waren we zwaar favoriet tegen het derde team van de randstedelingen van Krimpen. Een typisch 3e team van een grotere vereniging: redelijk homogeen zonder echte uitschieters met ratings tussen 1750 en 1850. Een team dat vroeger in de hoofdklasse bovenin had mee kunnen mee spelen maar toch ook niet meer dan dat. Een ideale tegenstander dus om het seizoen goed tegen te beginnen! Evenals vorig jaar in bassischool de Tweemaster. Voor 1 team goed geschikt, voor 2 teams toch wat minder zo hebben we in het verleden ervaren. Natuurlijk ook wat minder sfeer dan in de bowling en geen kantine maar verder wel heel rustig natuurlijk. Voor deze eerste match konden we geen beroep doen op de diensten van JoeyB maar gelukkig hebben we nu een waslijst aan invallers en zo mocht David aantreden op het achtste bord:

 
Rating
 
Rating
  Grochal, J. (Joey) 2248   Berendsen, D. (David) 1854 1 - 0
  Stange, S. (Sven) 2135   Moerkerken, R. (Remko) 1848 1 - 0
  Nieuwenhuijse, L.C.J. (Louis) 1984   Ranft, J.H. (Hans) 1843 ½ - ½
  Groen, J. (Jari) 1905   Greevenbosch, C. (Kees) 1754 1 - 0
  Burgerhoff, M.J. (Rinus) 1933   Lopes, S.E. (Samuel) 1768 ½ - ½
  Kloosterman, E.G.J. (Erwin) 1886   Qi, Z. (Zimo) 1726 1 - 0
  Welten, J.S.P. (Hans) 1782   Wolde ten, B. (Bert) 1688 ½ - ½
  Feijter de, D.C. (David) 1755   Zandee, J.S. (Jonathan) 0 0 - 1
  Gemiddelde Rating: 1954   Gemiddelde Rating: 1783 5½-2½
Add a comment

Verslag: Hans Welten

De Schaak-Off is in 2021 door de KNSB bedacht om huisschakers gemakkelijk kennis te laten maken met het clubschaak. Het bestaat uit een lokale voorronde, een regionale finale en een landelijke finale. Schakers worden in poules van vier personen op gelijkwaardig niveau ingedeeld en de winnaar van elke poule heeft het recht om in de regionale finale deel te nemen waarin ook weer op gelijkwaardig niveau wordt ingedeeld.

In 2021 heeft Goes geen lokale voorronde georganiseerd, want we waren nog druk bezig met het vinden van een nieuw clublokaal. Dit jaar organiseerden we wel een lokale voorronde. Er waren 12 deelnemers waarvan 9 clubschakers van Goes en 3 huisschakers. Zij speelden drie rapidpartijen met een tempo van 20 minuten met 5 seconden increment.

Add a comment

De zomervakantie is voorbij, niet alleen qua weer maar ook qua zomerstop bij het schaken. 

Add a comment