Allereerst... dit verslag is geschreven door YT en niet door een AI die denkt dat 'rotschaken' betekent dat je speelt met stenen in je schoenen en dat allerlei rare uitspraken erbij verzint als je wat steekwoorden geeft! Veel minder vermakelijk ongetwijfeld. We geven ChatGPT nog een paar jaar...

Enfin Goes won dus. Terneuzen kwam met 3. Goes eigenlijk ook want Sven moest op het laatste moment afzeggen. Jefta was aanwezig om bord 4 op te vullen. Zo stonden we dus 1-0 voor.

Hoofdrolspeler deze match was het koffiezetapparaat. Dat is pas nieuw en enkel de afwezige Louis lijkt het de baas te kunnen. Eigenlijk wilde alleen mijn tegenstander dhr. Frouws koffie maar goed... na een hoop gestuntel bracht troubleshoot 101 uitkomst: stekker dr uit... stekker dr in! Ja dat werkt altijd... Enfin dat werd dus sterke koffie. 

De 3 overgebleven Goesenaren leken allen op weg naar een overwinning. Dat was heel fijn voor uw verslaggever die natuurlijk eerder smadelijk van deze tegenstander verloren had. Nu had ik (zowaar vanwege loting) wit en won binnen een zet of 12 al de kwaliteit. De rest was niet moeilijk meer.

Hans speelde tegen Valipoor die altijd een der slechtste gambieten in het schaakspel op het bord brengt (d4 e5 dxe5 d6 exd6 +- ) Dat deed ie tegen Louis nou ook al! Het verging hem nu toch wel iets beter maar Hans leek altijd de controle te hebben. Of nou ja.. op een gegeven moment leek de Terneuzenaar mij wel aardige compensatie te hebben in een TTL v TTL eindspel met actievere stukken... Maar goed Hans won toch gewoon.

Dan Erwin... tegen Sven de Putter. Een uiterst chaotische en tactische partij zagen we hier. Toen de stofwolken waren opgetrokken stond Erwin toch een loper voor. De 4-0 leek dus in de maak. Groot was dan ook onze verbazing toen Sven gewonnen bleek te hebben. De witveldige lopers gingen van het bord en plots had de jonge Terneuzen speler met zijn 3 zware stukken een matcombinatie door de uiterst ongelukkig opgestelde zwarte stukken. Zodoende konden de gasten dus toch niet helemaal met lege handen naar huis maar bekert Goes wel gewoon door.