Goes 1 sluit seizoen af in stijl

Het eerste heeft een buitengewoon matig seizoen in stijl afgesloten: Nadat de tegenstander op onbegrijpelijke wijze de nodige punten cadeau was gedaan vocht de ploeg zich nog terug naar een respectabele uitslag. Dat somt het hele seizoen eigenlijk wel mooi op… Voor de gelegenheid waren we compleet en op papier gewoon favoriet. Weliswaar stond de opponent qua MP voor ons maar op rating en op BP stonden wij gewoon ‘voor’. (Enkele) tegenstanders kwamen op het arrogante en irritante af binnen zetten wat de indruk gaf dat we tegen een zootje boeren of zo aan het spelen waren… Sommige spelers gingen hier duidelijk iets minder mee om dan anderen…

Add a comment

Lees meer: Goes 1 sluit seizoen af in stijl

Middelburg - Goes

In de achtste ronde van de KNSB competitie heeft Goes met 1-7 gewonnen van Middelburg. Vooraf aan de wedstrijd leek een 0-8 tot de mogelijkheden te behoren: gezien het ratingverschil was er een verwachtte score van ongeveer 1,5-6,5.

Add a comment

Lees meer: Middelburg - Goes

Goes wint eindelijk weer eens

TABEL

Na een dramatisch kalenderjaar 2018 is Goes het jaar 2019 wel goed begonnen. Vergelijkingen met PEC Zwolle dringen zich op. Wij hebben echter geen nieuwe kale leider aangesteld. Van de keer in het Brabantse mocht Louis opereren als playing captain. Gelukkig waren er ditmaal geen gekkigheden zoals eerder in Rotterdam dit jaar. Voor zowel ons als de sympathieke Oosterhouters stond er het nodige op het spel. Na het nodige geknoei dit seizoen waren wij, op rating het 2e team van de klasse, zowaar op een degradatieplaats beland en ook D4 was met 5MP nog geenszins zeker van behoud. Een echt 4 punten duel dus. Helaas moest Remco verstek laten gaan maar in Erwin hadden we gelukkig een capabele invaller. De reis had nog de nodige voeten in de aarde. Sven was van de keer chauffeur en was voor de gelegenheid 10 minuten te laat. Verder verliep de reis naar Oosterhout ok. Het vinden van de speelzaal in Oosterhout bleek anno 2019 toch nog een klus. Terwijl YT wist te melden dat hij ooit nog jeugdtraining had gehad in een school (met oranje vuilnisbakken) in Oosterhout doolden we over de markt en door winkelstraten vergezeld door het hoogst irritante geluid van een draaiorgel. De google maps op Sven’s telefoon was duidelijk een beetje van slag. We liepen dan ook de verkeerde kant op. Toen het ding van 5 naar 6 minuten lopen ging kregen we toch wat argwaan. De andere kant op. Het café werd vervolgens ook nog glad voorbijgelopen omdat men van de kant die wij op keken niet de naam op de borden had gezet… ALLEEN van de andere kant. Dat kostte nog eens 2 minuten. Zo kwamen we een kleine 20 minuten te laat… Gelukkig waren de klokken pas een kleine 5 minuten aangezet! Zoals gezegd de sfeer was goed op iets van een zolderkamer boven het café. De rest van de spelers was al begonnen. Joey van de Braak had inmiddels al een vrijwel verloren stelling op het bord getoverd toen Jos aan bord 5 naast hem plaats nam… Teamleider Hans (actief in Goes) had gegeven de opstelling van de vorige ronde van D4 besloten tot een tactische opstelling. Zo zaten de Goese toppers op de borden 5-7. Dit werkte niet helemaal. Jos en Sven kregen wel een van de sterkste spelers op papier te bekampen, YT niet. Een der tegenstanders (weet niet meer welke) had in ieder geval blijkbaar 15 partijen van YT zitten naspelen als voorbereiding dus dat was in ieder geval ontweken. Qua voorbereiding van Goese kant was er niet zoveel want de heren uit Oosterhout hebben over het algemeen niet bijster veel partijen in de megabase en zeker niet van na de millenniumwisseling. Enfin dat hoeft natuurlijk geen beletsel te zijn voor een goede partij. Het was niet gelijk duidelijk dat we gingen winnen maar gedurende de middag viel eigenlijk bijna alles goed voor Goes (mag het ook eens een keertje?):

Add a comment

Lees meer: Goes wint eindelijk weer eens

Goes verslaat angstgegner en speelt zich min of meer veilig

TABEL

Goes heeft goede zaken gedaan door te winnen van Bergen op Zoom, door de jaren heen een ware angstgegner voor de onzen. Er gaat eigenlijk altijd wel iets mis tegen dit team als het al niet is in de bezetting dan toch zeker op de borden. Volgens mij hebben we, toen zij zwaar verzwakt waren, eens een keer een benauwde 4-4 gehaald maar dat is het dan ook wel… De voortekenen waren alvast weer niet al te best want Jos moest verstek laten gaan: open dag van het ziekenhuis tot 4 uur. Niet zo handig gepland. Hij kwam nog wel even buurten na afloop. Toen zag het er al heel goed uit voor de thuisclub! Ondanks dat Bergen op Zoom met maarliefst 5 van haar 6 2000+ spelers kwam aanzetten was het begin toch echt voor ons:

Add a comment

Lees meer: Goes verslaat angstgegner en speelt zich min of meer veilig

Bloederig gelijkspel

Na een spannende wedstrijd tegen Souburg was de enige remise uiteindelijk de totaaluitslag. Met 8 beslissingen gelijk verdeeld kwam de Zeeuwse derby uit op 4-4. Over het geheel genomen mochten wij daar zondermeer het meest blij mee zijn maar hiermee zijn we nog geenszins uit de zorgen. Een enkel matchpunt kan aan het eind van het seizoen heel belangrijk zijn maar voorlopig staan we nog altijd onder de streep, ondanks dat we na 5 speelronden 20,5 bordpunten hebben gehaald (‘+1’). Voor de gelegenheid waren we compleet, de gasten misten Henrik Westerweele. Op papier waren we, zoals wel vaker dit seizoen, licht favoriet. Maar ja dan moet je het dus nog wel waar maken en dat is dit seizoen lastig gebleken. Na de tijdnood leken we met een 2-4 achterstand opnieuw op een nederlaag af te stevenen maar ditmaal werden de veel belovende stellingen die waren overgebleven wel afgemaakt zodat we nog een matchpunt konden bijschrijven.

Add a comment

Lees meer: Bloederig gelijkspel