Bloederig gelijkspel

Na een spannende wedstrijd tegen Souburg was de enige remise uiteindelijk de totaaluitslag. Met 8 beslissingen gelijk verdeeld kwam de Zeeuwse derby uit op 4-4. Over het geheel genomen mochten wij daar zondermeer het meest blij mee zijn maar hiermee zijn we nog geenszins uit de zorgen. Een enkel matchpunt kan aan het eind van het seizoen heel belangrijk zijn maar voorlopig staan we nog altijd onder de streep, ondanks dat we na 5 speelronden 20,5 bordpunten hebben gehaald (‘+1’). Voor de gelegenheid waren we compleet, de gasten misten Henrik Westerweele. Op papier waren we, zoals wel vaker dit seizoen, licht favoriet. Maar ja dan moet je het dus nog wel waar maken en dat is dit seizoen lastig gebleken. Na de tijdnood leken we met een 2-4 achterstand opnieuw op een nederlaag af te stevenen maar ditmaal werden de veel belovende stellingen die waren overgebleven wel afgemaakt zodat we nog een matchpunt konden bijschrijven.

Add a comment

Lees meer: Bloederig gelijkspel

Goes haakt nu al af in titelstrijd

TABEL

3 rondjes bezig en het seizoen zit er eigenlijk al soort van op voor het eerste. Het is nu nota bene alleen nog zaak niet te degraderen (!) Daarvoor moet het natuurlijk wel heel raar lopen… Dat geldt echter zondermeer ook voor een kampioenschap voor ons. Op voorhand was duidelijk dat de wedstrijd tegen HWP Sas van Gent II een hele belangrijke ging worden in de titelstrijd. De geheel onnodige nederlaag tegen Overschie was evenwel niet ingecalculeerd. Zodoende was dit eigenlijk al een must win wedstrijd! HWP was bij het ingaan van de competitie duidelijk de favoriet maar nu ook weer niet zo sterk dat ze min of meer onverslaanbaar waren zoals Delft vorig jaar. Voor de gelegenheid waren we compleet terwijl de tegenstander ten opzicht van de vorige speelronde maarliefst 3 spelers mistte. Desondanks hadden de Zeeuws-Vlamingen nog altijd een hogere gemiddelde rating maar het verschil was zondermeer minder groot dan gedacht. Zo lagen er dus kansen voor Goes! Ondanks een vroege achterstand leken er gedurende de middag zondermeer kansen op een resultaat te zijn. Minimaal een 4-4 en misschien zelfs wel een overwinning. Uit de laatste 3 partijen werd echter slechts een half puntje gepeurd terwijl we daar toch op 2 of meer hadden gehoopt, wat gezien de stellingen niet ondenkbaar was. Zodoende werd het dus een nogal groot uitgevallen nederlaag tegen de reserves van HWP: 5,5-2,5

Add a comment

Lees meer: Goes haakt nu al af in titelstrijd

Goes verpulvert Charlois Europoort 3

TABEL

Na de zeperd tegen Overschie heeft Goes teruggeslagen door een verzwakt Charlois 3 met dikke cijfers naar huis te sturen. Als er ooit een kans was geweest op een 8-0 in de KNSB, dan was het misschien wel vandaag. Zelf waren we voor de gelegenheid compleet en daarmee was het ratingverschil significan te noemen. De Rotterdammers misten volgens mij een basisspeler of 4 en moesten met 3 spelers onder de 1550 aantreden in de 3e klasse. Niet geheel verrassend zagen we daar snel volle punten.

Add a comment

Lees meer: Goes verpulvert Charlois Europoort 3

Goes maakt seizoen nog interessant

TABEL

Door nog maar eens een miskleun van jewelste heeft het eerste team het seizoen nog soort van interessant gemaakt. Na 4 ronden kan je soort van de balans op maken en staan we simpelweg in de degradatiezone met 1 overwinning en 3 nederlagen. Waar vorig seizoen alles net goed viel daar valt dit seizoen alles juist steeds fout. Op papier zijn Charlois 3 en Middelburg veel en veel zwakker, sterker nog op papier zijn we gewoon het 2e team in de klasse, maar er wordt op hout geschaakt en dat loopt nogal eens mis dit seizoen. Zo ook tegen HWP Sas van Gent 3 in Goes vandaag. Werd de vorige ronde nog ietwat onnodig verloren van het tweede team, ditmaal werd minstens zo onnodig verloren van HWP 3. Zo heeft zich een mooi ‘groepje’ van 3 afgescheiden aan de onderkant en daar horen wij dus bij. Het is zaak om heel snel een overwinning op de bordjes te zetten voor het eerste. Tegen HWP 3 lukte dat dus alvast weer niet:

Add a comment

Lees meer: Goes maakt seizoen nog interessant

Goes 1 begint seizoen met nederlaag (of toch niet?!)

Na een bizarre ontknoping heeft Goes 1 voorlopig met 5-3 verloren van Overschie. Helaas waren we nogal verzwakt voor deze wedstrijd. Zoals bekend is Rien bij Eindhoven gaan spelen... Bekend was eerder al dat Remco niet kon maar in Erwin hadden we daarvoor een capabele invaller. Helaas moest Sven vanwege persoonlijke omstandigheden op de ochtend zelf verstek laten gaan. Externe Teams Coordinator Hans bleek in geen velden of wegen te bekennen en het telefoonnummer van de Feijters, gevonden in het vrijwel gereed zijnde jaarboek, bleek niet meer te bestaan! (@ Niels stuur mij even jullie nieuwe nummer door voor het clubblad). Louis had gelukkig wel een mobiel nummer van Niels en zo geraakten we uiteindelijk toch nog compleet. Het verschil tussen Sven en Niels is echter niet onaanzienlijk te noemen. Dat gezegd hebbende bleken de teams qua sterkte ongeveer in balans en kon het dus alle kanten op. Speellokatie bleek een kerk te zijn gelegen in wat wel een dorp midden in Rotterdam leek te zijn. Zo kom je nog eens ergens!

Add a comment

Lees meer: Goes 1 begint seizoen met nederlaag (of toch niet?!)