Goes 1 begint seizoen met nederlaag (of toch niet?!)

Na een bizarre ontknoping heeft Goes 1 voorlopig met 5-3 verloren van Overschie. Helaas waren we nogal verzwakt voor deze wedstrijd. Zoals bekend is Rien bij Eindhoven gaan spelen... Bekend was eerder al dat Remco niet kon maar in Erwin hadden we daarvoor een capabele invaller. Helaas moest Sven vanwege persoonlijke omstandigheden op de ochtend zelf verstek laten gaan. Externe Teams Coordinator Hans bleek in geen velden of wegen te bekennen en het telefoonnummer van de Feijters, gevonden in het vrijwel gereed zijnde jaarboek, bleek niet meer te bestaan! (@ Niels stuur mij even jullie nieuwe nummer door voor het clubblad). Louis had gelukkig wel een mobiel nummer van Niels en zo geraakten we uiteindelijk toch nog compleet. Het verschil tussen Sven en Niels is echter niet onaanzienlijk te noemen. Dat gezegd hebbende bleken de teams qua sterkte ongeveer in balans en kon het dus alle kanten op. Speellokatie bleek een kerk te zijn gelegen in wat wel een dorp midden in Rotterdam leek te zijn. Zo kom je nog eens ergens!

Add a comment

Lees meer: Goes 1 begint seizoen met nederlaag (of toch niet?!)

Goes eindigt seizoen matigjes

We wachten weer op een tabel van de NOSBO

Goes heeft het zo goed begonnen seizoen beëindigd met een matige reeks. Uit de laatste 3 wedstrijden werd slechts 1 matchpuntje gepeurd. Het was maar goed dat we zo hoog stonden?! Op een warme en zonnige lentedag had menigeen wel wat anders willen doen dan schaken (YT niet overigens…) maar dat belette beide teams niet om met een sterke opstelling voor de dag te komen. Een toppositie stond immers nog op het spel! Of nou ja… we konden eens een keer allemaal dit keer. Dat is dit jaar te weinig voorgekomen eigenlijk. De sympathieke tegenstanders uit Rijswijk misten 1 basisspeler. Op voorhand toch een redelijk gelijke strijd. Het bleef de hele middag dan ook spannend maar, zoals YT toch wel een beetje zag aankomen, ging de winst uiteindelijk toch met het kleinst mogelijke verschil naar de Zuid-Hollanders.

Add a comment

Lees meer: Goes eindigt seizoen matigjes

Promotie definitief in de ijskast

Jos' verslag van de wedstrijd van Goes 1:

Na een 5,5-2,5 tegen Sliedrecht is promotie definitief buiten ons bereik van dit seizoen. De kans op een overwinning was op voorhand al niet te groot gezien het ontbreken van Sven, Joey en Maxim. Retrospectief hadden we dan ook van de 150 KNSB teams die deze ronde actief waren de op 5 na laagste gemiddelde rating.

We hoeven ons dan ook niet te schamen voor het resultaat: op basis van het rating verschil was de verwachte score 5,34-2,66.

De heenreis verliep zonder opvallende complicaties en we waren ruim op tijd aanwezig in het clubgebouw van Sliedrecht, tegenwoordig in een kantine nabij een sportcomplex. Voorheen hield men domicilie op de bovenverdieping van een cafe, maar nadat dit veranderde in een restaurant moest er een ander onderdak worden gezocht.

Minder sfeervol maar beter licht zou mijn samenvatting zijn. Het was er wel tamelijk fris zodat ik vrijwel de hele partij mijn jas heb aangehouden. Kan misschien ook aan mij liggen, want ik zag ook enige ‘locals’gewoon in een T-shirt zitten.

Er speelden gelijk met ons nog 2 andere wedstrijden en de uitslagen werden live bijgehouden op TV schermen, wat de entourage wat meer cachet gaf.

Add a comment

Lees meer: Promotie definitief in de ijskast

Joey Fide Meester (en Goes speelt gelijk)

We wachten op een normale tabel van de NOSBO site

Uw verslaggever mag zich na de wedstrijd op zaterdag 7 april FIDE meester noemen! Of nou ja…Nadat de FIDE de KNSB ronde EN het geld ontvangen heeft. Ondertussen werd er ook nog een wedstrijd tussen Goes en Oud Zuylen Utrecht 2 gespeeld. Na de, door een extreem verzwakte ploeg, nederlaag tegen Sliedrecht kon Goes vrijuit spelen. Het kampioenschap is gaan vliegen. De domstedenaren echter speelden nog tegen degradatie! Op papier hebben ze toch wel een aardig team maar soms kan het nu eenmaal zo lopen, zo hebben wij vorig jaar ook mogen ervaren. Voor deze wedstrijd kon Rinus er niet bij zijn waarop Erwin opgetrommeld werd om de honneurs op het staartbord waar te nemen. Verder waren we wel compleet voor deze (voor sommigen) hele belangrijke wedstrijd.

Add a comment

Lees meer: Joey Fide Meester (en Goes speelt gelijk)

Goes overleeft Kop Staart Botsing

T

Goes

2037

SHTV

2018

1.

Jos van der Kaap

2174

Alex Hut

1963

1

0

2.

Joey Grochal

2249

Stijn Gieben

2183

1

0

3.

Sven Stange

2150

Wouter Noordkamp

2058

1

0

4.

Maxim le Clercq

1996

Twan van der Togt

2101

1

0

5.

Louis Nieuwenhuijse

1901

Sander Pauw

1964

0

1

6.

Rinus Burgerhoff

1947

Peter Vorstermans

1967

½

½

7.

Remco van de Braak

1948

Hans Segers

1946

0

1

8.

Rien de Böck

1931

Eduard van Dijk

1959

0

1

 

Goes heeft de kansen op het kampioenschap levend gehouden. Tegen het Haagse SHTV (Schaakcombinatie Haagse Toren Vogelwijk meen ik) werd nipt gewonnen. Na de afgetekende nederlaag tegen het sterke DSC Delft 2 was het tijd om weer in het goede spoor te komen en dat lukte dus, zei het nipt. Voor de gelegenheid waren we gelukkig compleet. De speelzaal was goed gevuld want ook Goes 2 en 3 speelden thuis. Het kabaal van de kinderen in het nabijgelegen speelpaleis bleef van de keer gelukkig beperkt waardoor de wedstrijden zonder veel problemen konden plaatshebben. Van de keer was niemand minder dan David de Feijter wedstrijdleider. Joris voelde zich nog niet fit genoeg. Gelukkig van de keer geen rare voorvallen voor onze chemicus. Het was best koud buiten dus perfecte omstandigheden om te schaken. Dat ging dus beter bij de ene helft van het team dan de andere:

Add a comment

Lees meer: Goes overleeft Kop Staart Botsing