Goes verslaat angstgegner en speelt zich min of meer veilig

TABEL

Goes heeft goede zaken gedaan door te winnen van Bergen op Zoom, door de jaren heen een ware angstgegner voor de onzen. Er gaat eigenlijk altijd wel iets mis tegen dit team als het al niet is in de bezetting dan toch zeker op de borden. Volgens mij hebben we, toen zij zwaar verzwakt waren, eens een keer een benauwde 4-4 gehaald maar dat is het dan ook wel… De voortekenen waren alvast weer niet al te best want Jos moest verstek laten gaan: open dag van het ziekenhuis tot 4 uur. Niet zo handig gepland. Hij kwam nog wel even buurten na afloop. Toen zag het er al heel goed uit voor de thuisclub! Ondanks dat Bergen op Zoom met maarliefst 5 van haar 6 2000+ spelers kwam aanzetten was het begin toch echt voor ons:

Add a comment

Lees meer: Goes verslaat angstgegner en speelt zich min of meer veilig

Goes wint eindelijk weer eens

TABEL

Na een dramatisch kalenderjaar 2018 is Goes het jaar 2019 wel goed begonnen. Vergelijkingen met PEC Zwolle dringen zich op. Wij hebben echter geen nieuwe kale leider aangesteld. Van de keer in het Brabantse mocht Louis opereren als playing captain. Gelukkig waren er ditmaal geen gekkigheden zoals eerder in Rotterdam dit jaar. Voor zowel ons als de sympathieke Oosterhouters stond er het nodige op het spel. Na het nodige geknoei dit seizoen waren wij, op rating het 2e team van de klasse, zowaar op een degradatieplaats beland en ook D4 was met 5MP nog geenszins zeker van behoud. Een echt 4 punten duel dus. Helaas moest Remco verstek laten gaan maar in Erwin hadden we gelukkig een capabele invaller. De reis had nog de nodige voeten in de aarde. Sven was van de keer chauffeur en was voor de gelegenheid 10 minuten te laat. Verder verliep de reis naar Oosterhout ok. Het vinden van de speelzaal in Oosterhout bleek anno 2019 toch nog een klus. Terwijl YT wist te melden dat hij ooit nog jeugdtraining had gehad in een school (met oranje vuilnisbakken) in Oosterhout doolden we over de markt en door winkelstraten vergezeld door het hoogst irritante geluid van een draaiorgel. De google maps op Sven’s telefoon was duidelijk een beetje van slag. We liepen dan ook de verkeerde kant op. Toen het ding van 5 naar 6 minuten lopen ging kregen we toch wat argwaan. De andere kant op. Het café werd vervolgens ook nog glad voorbijgelopen omdat men van de kant die wij op keken niet de naam op de borden had gezet… ALLEEN van de andere kant. Dat kostte nog eens 2 minuten. Zo kwamen we een kleine 20 minuten te laat… Gelukkig waren de klokken pas een kleine 5 minuten aangezet! Zoals gezegd de sfeer was goed op iets van een zolderkamer boven het café. De rest van de spelers was al begonnen. Joey van de Braak had inmiddels al een vrijwel verloren stelling op het bord getoverd toen Jos aan bord 5 naast hem plaats nam… Teamleider Hans (actief in Goes) had gegeven de opstelling van de vorige ronde van D4 besloten tot een tactische opstelling. Zo zaten de Goese toppers op de borden 5-7. Dit werkte niet helemaal. Jos en Sven kregen wel een van de sterkste spelers op papier te bekampen, YT niet. Een der tegenstanders (weet niet meer welke) had in ieder geval blijkbaar 15 partijen van YT zitten naspelen als voorbereiding dus dat was in ieder geval ontweken. Qua voorbereiding van Goese kant was er niet zoveel want de heren uit Oosterhout hebben over het algemeen niet bijster veel partijen in de megabase en zeker niet van na de millenniumwisseling. Enfin dat hoeft natuurlijk geen beletsel te zijn voor een goede partij. Het was niet gelijk duidelijk dat we gingen winnen maar gedurende de middag viel eigenlijk bijna alles goed voor Goes (mag het ook eens een keertje?):

Add a comment

Lees meer: Goes wint eindelijk weer eens

Goes haakt nu al af in titelstrijd

TABEL

3 rondjes bezig en het seizoen zit er eigenlijk al soort van op voor het eerste. Het is nu nota bene alleen nog zaak niet te degraderen (!) Daarvoor moet het natuurlijk wel heel raar lopen… Dat geldt echter zondermeer ook voor een kampioenschap voor ons. Op voorhand was duidelijk dat de wedstrijd tegen HWP Sas van Gent II een hele belangrijke ging worden in de titelstrijd. De geheel onnodige nederlaag tegen Overschie was evenwel niet ingecalculeerd. Zodoende was dit eigenlijk al een must win wedstrijd! HWP was bij het ingaan van de competitie duidelijk de favoriet maar nu ook weer niet zo sterk dat ze min of meer onverslaanbaar waren zoals Delft vorig jaar. Voor de gelegenheid waren we compleet terwijl de tegenstander ten opzicht van de vorige speelronde maarliefst 3 spelers mistte. Desondanks hadden de Zeeuws-Vlamingen nog altijd een hogere gemiddelde rating maar het verschil was zondermeer minder groot dan gedacht. Zo lagen er dus kansen voor Goes! Ondanks een vroege achterstand leken er gedurende de middag zondermeer kansen op een resultaat te zijn. Minimaal een 4-4 en misschien zelfs wel een overwinning. Uit de laatste 3 partijen werd echter slechts een half puntje gepeurd terwijl we daar toch op 2 of meer hadden gehoopt, wat gezien de stellingen niet ondenkbaar was. Zodoende werd het dus een nogal groot uitgevallen nederlaag tegen de reserves van HWP: 5,5-2,5

Add a comment

Lees meer: Goes haakt nu al af in titelstrijd

Bloederig gelijkspel

Na een spannende wedstrijd tegen Souburg was de enige remise uiteindelijk de totaaluitslag. Met 8 beslissingen gelijk verdeeld kwam de Zeeuwse derby uit op 4-4. Over het geheel genomen mochten wij daar zondermeer het meest blij mee zijn maar hiermee zijn we nog geenszins uit de zorgen. Een enkel matchpunt kan aan het eind van het seizoen heel belangrijk zijn maar voorlopig staan we nog altijd onder de streep, ondanks dat we na 5 speelronden 20,5 bordpunten hebben gehaald (‘+1’). Voor de gelegenheid waren we compleet, de gasten misten Henrik Westerweele. Op papier waren we, zoals wel vaker dit seizoen, licht favoriet. Maar ja dan moet je het dus nog wel waar maken en dat is dit seizoen lastig gebleken. Na de tijdnood leken we met een 2-4 achterstand opnieuw op een nederlaag af te stevenen maar ditmaal werden de veel belovende stellingen die waren overgebleven wel afgemaakt zodat we nog een matchpunt konden bijschrijven.

Add a comment

Lees meer: Bloederig gelijkspel

Goes maakt seizoen nog interessant

TABEL

Door nog maar eens een miskleun van jewelste heeft het eerste team het seizoen nog soort van interessant gemaakt. Na 4 ronden kan je soort van de balans op maken en staan we simpelweg in de degradatiezone met 1 overwinning en 3 nederlagen. Waar vorig seizoen alles net goed viel daar valt dit seizoen alles juist steeds fout. Op papier zijn Charlois 3 en Middelburg veel en veel zwakker, sterker nog op papier zijn we gewoon het 2e team in de klasse, maar er wordt op hout geschaakt en dat loopt nogal eens mis dit seizoen. Zo ook tegen HWP Sas van Gent 3 in Goes vandaag. Werd de vorige ronde nog ietwat onnodig verloren van het tweede team, ditmaal werd minstens zo onnodig verloren van HWP 3. Zo heeft zich een mooi ‘groepje’ van 3 afgescheiden aan de onderkant en daar horen wij dus bij. Het is zaak om heel snel een overwinning op de bordjes te zetten voor het eerste. Tegen HWP 3 lukte dat dus alvast weer niet:

Add a comment

Lees meer: Goes maakt seizoen nog interessant