Dramatische seizoensstart Goes 1

Goes heeft op bizarre wijze verloren van , met recht, angstgegner Bergen op Zoom. Zelfs tegen 7 spelers kregen we het niet voor elkaar te winnen?! Traditioneel kon Jos weer eens niet tegen BOZ maar de tegenstander kwam maar met 7 spelers (!) en ook nog eens 2 invallers... Dat moest wel gaan lukken. Daar leek het ook op zo stond Louis heel goed en ja van YT tegen een veel lager gerate speler kan ook alleen maar een puntje verwacht worden. Sven vond remise dan ook wel ok voor de gelegenheid aan 1. Toen... ging alles opeens mis. YT keek eens naar rechts... en zag opeens 2 koningen van BOZ in het midden staan?! JoeyB en David hadden zomaar verloren. Nu stonden beiden op het oog wel wat minder maar zo plots... Nog erger Louis had opeens remise. Maar die stond gewonnen?! Bij Maxim zat er niet meer in dan remise en zo was het 2,5-3,5. Bij Rinus gekeken en die stond ook gewoon verloren... Tja. DAN zelf maar winnen...

Helaas eindigde de wedstrijd in een catastrofe. Om mij volkomen onduidelijke redenen kreeg YT het voor elkaar door de vlag te gaan door een notatiefout (!). Te krankzinnig voor woorden... Het is me nog steeds een raadsel hoe dat heeft kunnen gebeuren... Na zet 18.... ging ik verder bij 21. dat ZAG ik. zet 21 van wit doorgekrast en zet 19 gewoon ingevuld. zet 20 van wit ook gewoon ingevuld om vervolgens zet 20 van ZWART bij zet 21 (!) in te vullen. HOE DAN? Onbegrijpelijk. Je gaat er vanuit dat er niets fout kan gaan met noteren (hoe dan ook) dus nooit meer gecontroleerd en in een stelling met kwaliteit en pion meer op zet 40 door de tijd te gaan. Op zich kun je het de tegenstander nog nageven dat ie het zodanig moelijk had gemaakt dat ik op zet 40 door de tijd ging maar ja... Een behoorlijke blunder van YT die een dame+pion vs toren+paard had gekost met onduidelijke stelling (stond al een kwal en pion voor) werd immers ook gemist... Tja. Vooral een heel duur grapje. Alle winst van de zomer is in 2 totale zaadpartijen weg. Nogal oneerlijk. Wat moet die tegenstander in vredesnaam met mijn duur verdiende fide-ratingpunten?

Rinus ondertussen verloor ook daadwerkelijk. Dat heb ik al niet meer meegekregen. Bijna suicidaal van zelfwroeging (waarbij nog een aardige poging tot nek breken bij het van de trap afsprinten werd gedaan) dat natuurlijk al niet meer meegekregen. Vorig jaar wonnen we opeens van BOZ maar om de een of andere reden gaat het normaalgesproken altijd mis tegen dit team?! Die hebben we alvast gehad zullen we dan maar denken?