Kampioen eindigt met volle buit

Het A-team heeft het seizoen waarin de derde titel op rij behaald werd afgesloten met de maximale score. Op maandagavond werd een verzwakt DZD kansloos gelaten: 4-0

Willy en Wouter waren er niet bij en aangezien het in lagere klassen allemaal nog ergens om ging werd besloten niet de sterkste invallers te gebruiken. Aan bord 1 vond YT in Peter van de Borgt (1817) nog wel een vaste speler tegen zich. Deze was wat onaangenaam verrast toen er niet werd ingegaan op het scherpe systeem van vorig jaar. Waarom ook? Nu bleek zwart het al snel allemaal niet even goed meer te weten. Wit kwam vanuit de opening uiterst goed te staan. Er werd een klein trucje in de stelling gebouwd waar Peter tot zijn afgrijzen in trapte. Aanvankelijk was hij de correcte zet van plan maar op het laatst besloot hij 'voor de veiligheid' eerst even te rokeren. Het kostte een stuk. Zodoende weer een zege in 15 zetjes. YT is de laatste tijd redelijk op dreef met partijen snel winnen in 11, 17, 21 en dus 15 zetten. Alleen jammer dat het van het weekend allemaal wat minder ging toen het er echt om ging.

 

Sven had ook weinig moeite met de tegenstander. Jan Cappello (1595) speelde het wat voorzichtig tegen Sven's openingskeuze. Al snel had zwart geen enkel probleem meer en het werd eigenlijk alleen maar beter gedurende de partij. Sven offerde kansriijk een kwaliteit al leek het nog niet gelijk te winnen. Cappello gaf daarop echter een volle dame weg.

Rinus won ook simpel tegen Flip Meijaard (1402). Rinus speelde zijn bekende systeem met b6, e6, f5 en stuurde de stukken naar de juiste velden. Wit wist niet wat hij er mee aanmoest en sloot de stelling op de damevleugel. Zwart had dus vrij spel. Dit vertaalde zich in een mataanval over de h-lijn. Wit moest een stuk geven waarop hij niet veel later maar opgaf.

Louis deed het tegen (meen ik) Rob Oosterlee (1535) nog het lastigst. Er kwam een stelling op het bord met isolani waarin ik lange tijd veel liever zwart had gehad. Toch wist Louis gaandeweg spel te creeren. Hij loste allereerst zijn isolani op en verworf tevens het loperpaar. In tijdnood ging zwart echt in de fout en liet een winnende combinatie toe. Louis mocht tot besluit van de partij nog even zijn dame weg geven. Slaan had tot mat in 1 door promotie geleid.

Een simpele zege. Het was toch al gespeeld. Volgend jaar 4 op een rij?