Goes 1 sluit af met zege

6de Winter, G.1725Kloosterman, E.1822½ ½
7Van Waes, C.1626Welten, H.180001
8Brand, M.1572Luitwieler, M.1716½ ½

Na de teleurstellend verlopen ontmoeting met Middelburg mochten we tegen WZV aantreden voor de welbekende baard van de keizer. Desondanks waren we compleet opgekomen wat niet gezegd kon worden van WZV. Zij posteerden hun invallers begrijpelijkerwijze op de hoogste zwartborden. In Axel (waar ook alle andere teams, waaronder Goes 2 (4-4 vs Landau2), speelden) vond het treffen plaats. De wedstrijd begon zoals verwacht. Piet is niet zo goed als zijn zoon en gaf al snel een stuk prijs in het Spaans na een bekend valletje. Hij hield het nog lang vol maar het eindresultaat was eigenlijk al duidelijk: 1-0. Ook bij de andere Joey ging het lekker. B wist goed om te gaan met de Aljechin van zijn tegenstander en wist een paard te vangen. Een wanhoopsoffensiefje van de Vogelaere bood geen soulaas: 2-0. Helaas was inmiddels ook al duidelijk dat Louis ging verliezen van Lanckriet die een zijvariant van het Frans beter beheerste dan Louis en een kwaliteit wist te winnen. Ondertussen gaf teamcaptain E.K in minder stelling remise tegen Gerard de Winter toen deze dat aanbood… verstandig dus. Bij Rinus was het tempo er ook een beetje af, na een start van 7 uit 7 eindigde hij met 2 remises. Tegen Jakob Buysse in het dame-indisch stond hij misschien wel ietsje beter maar veel was het niet. Toen Louis verloor stond het dus 3-2. Hans zette ons vervolgens op 4-2 door te winnen van jeugdtalent Chris van Waes. Deze had te maken met een lastige onderste rij en een nare witte vrijpion wat hem de partij kostte. 4-2 voor Goes en al een matchpunt binnen. Remco en Matthias nog bezig en in principe dus gewoon de winst binnen. Remco ging immers niet verliezen. Tegen invaller van Hyfte duurde het erg lang maar Remco wist beetje bij beetje zijn voordeeltje uit te breiden en in het eindspel het volle punt binnen te tikken. Matthias speelde vervolgens nog remise tegen Brand wat de eindstand bracht op 5½-2½, een regelmatige overwinning tegen een verzwakt WZV dus.

Hiermee eindigt Goes op plaats 3 in de hoofdklas met 14mp en een hele hoop bp (helaas ging het daar niet om). Volgend jaar moeten we echt kampioen worden het is dan immers ons jubileumjaar!