Begin- en eindsprint zorgen voor eerste overwinning Goes 2

Afgelopen zaterdag mocht Goes 2 in Axel aantreden tegen Landau 2. Jeroen viel in voor Erwin. De Axelaars hadden ook één invaller. Het werd een historische wedstrijd, namelijk de eerste overwinning van Goes 2 in KNSB Klasse 4F ooit!

Mark boekte het eerste resultaat. Tegen Koen Dhuyvetter was hij snel klaar met een remise.

Het eerste volle punt werd gescoord door invaller Jeroen op bord 8. Jeroen gaat als invaller lekker dit seizoen, hij heeft al een punt overscore! Tegen Mare Morote wist Jeroen een dubbelpion op de f-lijn af te dwingen. Met de toren en dame won hij in koningsaanval.

Volgens mij was daarna Jo klaar, tegen de zus van Mare, Luna Morote, kon hij ook een punt bijschrijven. Hij kreeg een vrijpion op d7, maar die verloor hij. Maar gelukkig kon Jo later zijn vrijpion op de a-lijn gebruiken voor de winst!

Jari zorgde voor een mooie tussenstand (3,5-0,5) met een winst op Belgisch Kampioen onder 10 jaar Hugo Froeyman. JG ging wel langs het randje van de afgrond. Na ruim 10 zetten voorbereiding (tégen Jari) kon vriend Hugo winnend op h6 offeren, maar dat deed hij niet. Het sterke paard ging van e5 weg en Jari kon de regie overnemen, en won de partij (met richten).

3,5-0,5 dus, maar we waren nog van niks zeker. Bijna alle overige borden stonden slecht. Nu kregen we 2 nederlagen te verduren. Eliza had al een stuk tegen 2 pionnen verloren, maar tegenstander Theo de Putter gaf het stuk terug tegen de (ongevaarlijke) pionnen. Of het op voorhand bedacht was of niet, Theo kon alle stukken ruilen en winnen in een pionneneindspel.

Niels leek goed te staan, maar tegen Ivo Lagendijk (met precies dezelfde rating) gaf hij helaas een stuk weg. Waardoor het nog spannend werd, want David stond 2 pionnen achter in een Dame-paard eindspel.

Zoals gezegd leek David te gaan verliezen, maar Arjo Arendse deed het niet goed en het kwam weer gelijk te staan. Maar David had niet door dat de 40e zet al voorbij was en gaf weg/verloor al zijn overige 3 pionnen.... Om ze vervolgens weer terug te gaan winnen. David kon afwikkelen naar K vs. KP. We hadden het eerste matchpunt binnen.

Hans was zoals gebruikelijk weer als laatste bezig. Tegen Patrick Moens speelde hij een degelijke partij. Uiteindelijk waren ze allebei weer gepromoveerd tot dame (met Hans een pion op b6), en Patrick gaf schaak, maar het werd met tegenschaak beantwoord en zo won Hans de partij waardoor het 5-3 werd voor Goes 2!! De verwachte score werd 3,5-4,5 voor Landau, dus heel goed!!

Landau 2 1674 - Goes 2 1633 3     -     5
1 Patrick Moens 1908 - Hans Welten 1822 0     -     1