Goes 2 kansloos ten onder

Het nieuwe team KiNG Tilburg kwam op bezoek in de bowling. Dit team is veel te sterk voor deze klasse. Hun doelstelling was om 72-0 te winnen dit seizoen, dat is in elk geval niet gelukt. Het werd 0,5-7,5 voor KiNG. Wij moesten het met drie invallers doen en een ratinggemiddelde van 1537 terwijl KiNG op kwam dagen met een team van 2177 gemiddeld.

Jeroen (-752 ratingpunten) was als eerste klaar. De tegenstander was toch wel te sterk en een verzwakte koningsstelling leverde al snel opgave op.

Marlies (-928) ging mat. Hier was de tegenstander gewoon veel te sterk.

Jefta (-1069 Dat is gewoon een verdubbeling) die zijn debuut in de externe competitie maakte, weerde zich kranig tegen alweer een 2100, maar in een Sveshnikov kon de tegenstander als snel d5 doordrukken. Jefta kwam gewoon slechter te staan, verloor de pionnen op de damevleugel en er werd gepromoveerd.

Jo (-481) had een wilde stelling. Er stonden allerlei stukken in en Jo’s koning ging van e8 naar h8 naar g5. Uiteindelijk moest hier ook opgegeven worden.

JG (-552) had de kansrijkste stelling van de Goesenaren. Op een gegeven moment was het zelfs +4.5 voor wit. Alle stukken werden op de d-lijn gestapeld en Lg5 zou minimaal een kwaliteit winnen, maar Lg5 werd een zet te laat gespeeld waardoor de koning opeens in de problemen kwam. Met mat.

Niels (-499) kwam een pion voor te staan maar zijn tegenstander had voldoende compensatie. In een stelling waar alle zwarte stukken wat onhandig stonden greep de Goesenaar mis waarna gelijk opgegeven kon worden.

De sympathieke tegenstanders hadden om 15.00 uur gereserveerd om te gaan bowlen. Tegen nieuwe speler Wim (-360) werd een pion geofferd, en volgens mij stond hij die nog steeds voor, toen Bram remise aanbood (misschien wel om op tijd te kunnen gaan bowlen). Wim scoorde hierbij het enige halfje van Goes 2!

Hans (-484) wist de in Spanje opgedane zonne-energie niet om te zetten in bordpunten. Van deze partij hebben we niet veel meegekregen. Volgens het verslag van KiNG pakte zijn tegenstander de ruimte en werd Hans geen kans gegeven, uiteindelijk werd het ook hier een 0.