Goes B kampioen!

Goes B heeft gisteren met 3.5-0.5 gewonnen van Zierikzee B. Dit in combinatie met het 2.5-1.5 verlies van Terneuzen A tegen DZD B was voldoende voor de hoogste plek op het erepodium.

We hadden van Hans de opdracht gekregen om met minstens 3.5-0.5 te winnen, op deze manier waren onze kampioens-kansen het grootst. Bij deze uitslag hadden we genoeg aan een gelijkspel tussen Terneuzen en DZD B. Klokken-meester Joris gaf ons simpelweg de opdracht om kampioen te worden. Hij had de kampioensklok namelijk nodig om de vooraad aan te vullen.

Niels, op bord 3, was als eerste klaar. Zijn tegenstander speelde de eerste paar zetten erg snel, maar er zaten wat onnauwkeurige zetten tussen. Niels profiteerde hiervan en kreeg een sterke ontwikkelingsvoorsprong. Hij kon een mooie aanval opzetten, die uiteindelijk fataal bleek.

Rob speelde deze keer op bord 1. Hij wist ergens een kwaliteit te winnen en liet dit voordeel niet meer gaan. De match werd afgewikkeld naar een gewonnen eindspel, waarna het tweede punt binnen was.

David stond inmiddels een stuk voor. Dit had ook anders kunnen zijn, zowel David als zijn tegenstander hadden een combinatie gemist met voordeel voor Davids tegenstander. Een paar zetten na het winnen van het stuk moest David een kwaliteit geven voor een pion, hij stond echter nog steeds gewonnen. Om mat te voorkomen moest Davids tegenstander een toren geven, de partij duurde hierna niet lang meer. 3-0 voor Goes, nog een halfje nodig voor de maximale kansen op goud.

Joop stond zo'n beetje de hele partij een pion voor en wist deze te behouden tot in het eindspel. Opmerkelijk was dat hij lange tijd meer minuten op zijn klok had dan zijn tegenstander, dat zijn we niet gewend van Joop! In het eindspel aangekomen zag Joop te laat dat hij een pion door kon schuiven, waarna een lastige stelling overbleef. Joop probeerde het nog, maar berustte uiteindelijk in remise. Waarschijnlijk was dit wel gewonnen voor wit, maar zie dit maar eens met 5 minuten op de klok.


Hier is de stelling van Joop:
Stelling Joop
De volgende ochtend kwam een verlossend bericht van Hans, we waren kampioen! Terneuzen A had verloren van DZD B, waardoor Goes B kampioen werd.