Goes 2 mazzelt naar overwinning

Afgelopen zaterdag was de eerste wedstrijd van het seizoen, dit was gelijk ook de eerste wedstrijd op onze nieuwe lokatie. Het was gezellig druk, alle drie de zaterdagteams speelden thuis.
 Goes 2
 Middelburg 2
3-1
Hans Welten
Ronald Lauer
1-0
Mark Paul
Arjan van Tuijl
0.5-0.5
Niels de Feijter
Tjitte de Boer
0.5-0.5
David de Feijter
Jeroen Frijhoff
1-0

Hans wist op het eerste bord Ronald Lauer te verslaan. Als ik het me goed herinner won hij met een mat-achter-de-paaltjes dreiging minstens een dame tegen een toren. De Middelburger vond het wel mooi geweest en legde de koning om.

Mark ging vroeg in de partij met zijn dame op pad en won hiermee een pion. Toen hij ook de dreiging op zijn koningsstelling op wist te heffen werd er afgewikkeld naar een eindspel. Mark had een loper en stond een pion voor, zijn tegenstander had een paard. Deze kleine voorsprong was helaas niet genoeg voor een vol punt: er werd gelijkspel overeengekomen.

Niels moest zich op het derde bord ook tevreden stellen met remise, hiermee kwam hij eigenlijk nog goed weg. Beide spelers mistten een simpele combinatie waarbij Niels een stuk verloren zou hebben. En later werd nog een andere combinatie gemist (weer in het nadeel van Niels) waarbij een pion zou promoveren. In de partij kwam een paardeneindspel op het bord dat ook volgens de computer gelijkspel was.

David had het moeilijk op het vierde bord tegen Jeroen Frijhoff. Na een mislukte opening stond de jongere de Feijter een pion achter en ook nog eens minder ontwikkeld. Maar net toen het door begon te slaan voor de Middelburger beging deze een fatale fout, met schaak werd een stuk weggegeven en de partij was in hogere zin uit.

Uiteindelijk dus 3-1 voor Goes 2, maar het had ook makkelijk zo kunnen vallen dat de gasten er met de punten vandoor gegaan zouden zijn. Laten we hopen dat het volgende wedstrijd allemaal wat soepeler gaat.