DZD C - Goes D

Afgelopen maandag was het weer tijd voor een van de Bevelandse Derby’s. Helaas was Marlies verhinderd waardoor uw verslaggever van bord 1 degradeerde naar bord 4.

Het 4de Goese avondteam mocht het tegen het 3de team van De Zwarte Dame opnemen. We waren over het gemiddelde reeds in het voordeel qua rating, maar dit was vooral aan de ratings van Joop en Jo te danken. Want zowel Jeroen als mijzelf stonden iets lager op de lijst dan onze tegenstanders.

We zaten in de bekende bovenzaal van het Kruiningse Dorpshuis. En voor Joey’s informatie, helaas werd het 0-4 voor Souburg A.

Dan onze eigen partijen, bord 1 en 2 zat ik helaas de meeste tijd met mijn rug naar toe en daardoor weinig van gezien. Jeroen leek niet geweldig uit de opening te komen tegen Gayan en stond al snel in een redelijk open stelling. Mijn eigen stelling ondertussen stond ondertussen redelijk lekker op het bord en het was dan ook tijd om af te ruilen. Met een mooie pionnenstelling wist ik wit in zetdwang te krijgen en was de keuze simpelweg, linksom of rechtsom een dame te halen. Flip zag het ook al aankomen en dus stukken konden daardoor redelijk vlot de doos in.

Net nadat we klaar waren met de analyse bleek ook Joops partij gereed te zijn. Ik zag op een van de bladen 0-1 staan en aangezien Joop wit had was ik in de veronderstelling dat hij tegen Bram een fout had gemaakt in de wel bekende tijdnood. Toen Jo dan ook vroeg wat er was gebeurd gaf ik foutief aan dat het 1-1 stond. Tijdens het bekijken van Joops partij in de analyse bleek ook wel dat er wat betere zetten waren. Maar ook dat hij de partij toch had gewonnen.

Ondertussen was Jo ook klaar tegen Herman. De momenten waarop ik hier op het bord keek stond Jo erg gedrongen. En op een gegeven moment miste er zelfs een toren. Maar gelukkig is onze 91 jarige nestor het spelletje nog steeds niet verleerd (al beweert hij het soms wel) en bewees hij een sluwe vos te zijn door ineens toch een winnende combinatie te maken.

Dat zelfde bleek ineens ook aan bord 3 bij Jeroen te zijn gebeurd. In eens was de mindere stelling door Jeroen omgebogen in een stelling van Toren/Loper + 4 pionnen tegen Paard/Loper en 3 pionnen. De climax was helaas dat Gayan net een tiende seconde te laat voor de klok was anders had dit nog een lange uittikker voor Jeroen kunnen zijn.

 

 

DZD C

1455

-

Goes D

1508

0-4

1

Bram Boone

1509

-

Joop van Ruler

1714

0-1

2

Herman Schoonakker

1451

-

Jo Tholenaar

1652

0-1

3

Gayan den Hollander

1461

-

Jeroen Frijhoff

1283

0-1

4

Flip Meijaard

1399

-

Joris Verburg

1382

0-1