DRAMA OP PKS: SELFFULLFILLING PROPHECY

Het plot:

PROLOOG            AUTO VAN RON BLOK TERUGWEG UIT ZUIDDORPE

JoeyG: Ja zal je zien dat Matthieu remise speelt tegen van Rij, ik dan van Westerweele win en het tegen een van jullie verkloot.

Maxim: Haha, dat zou echt te hard zijn!!

Allen: Gelach

OPMAAT               RONDE 7 PKS IN TERNEUZEN

JoeyG wint inderdaad een fraaie partij van Henrik Westerweele. De voorbereiding komt op het bord, er wordt afgewikkeld naar een eindspel met pluspion en dit wordt uitgeschoven. Maxim en Rien winnen van Koeman en Wolters. Ron Blok verliest van Colsen en JoeyB en Maarten Rademakers maken pat in 10 zetten. Waardig voor een Zeeuws kampioenschap.

INTERMEZZO      TUSSEN RONDE 7 EN 8 IN TERNEUZEN

De aanstaande kampioen wordt door menigeen gelukgewenst er is niemand die uit gaat van een nederlaag of een falen. ‘WINNEN’ is de opdracht.

DRAMA                 RONDE 8 PKS IN TERNEUZEN

JoeyG moet niet tegen de Bock maar tegen de Bock met puntjes. De voorgaande partij werd binnen 20 zetten in mijn voordeel beslist  met mat in de Draak. Fischer’s motto offer offer mat werd opgevolgd. Ondertussen verliest Ron en winnen Maxim en JoeyB maar bij de aanstaande kampioen gaat het niet makkelijk. Concurrent Freeke wint simpel van Jonkheer en dus hoeft er enkel nog maar gewonnen te worden. De positie van uw verslaggever is dominant na de opening maar na een onnodige dameruil komt Rien terug in het spel. Aangezien er gewonnen moet worden om een barrage te vermijden.  Rien offert natuurlijk een kwal in de draak maar de stukken staan zeker niet slecht. De aanstaande kampioen verliest zijn hele koningsvleugel waarna het ineens heel lastig wordt. Na nog een aantal mogelijkheden tot remise niet gepakt te hebben wordt er getrokken aan de noodrem. Dit is net te laat en zo houdt een clubgenoot mij ineens van de titel af (18,5/19 intern dit jaar)... Een Griekse tragedie. Slechts 1 Draak stond er tussen mij en de titel maar niet iedereen is een Dragonslayer denk ik…

EPILOOG              NA AFLOOP VAN RONDE 8 PKS IN TERNEUZEN

Na de aanvankelijke teleurstelling tot 3x toe mogen aanhoren hoe Alex Jonkheer van Dick Wolters hoorde dat ik helemaal niet gewonnen stond. ‘Ja Joey die wordt kampioen , ik hoef niet eens te kijken’ aldus Alex. Niet dus… Gelukkig volgde er nog een consolatieprijs van 125 euro maar ja deze had ik ook al binnen. Een verraste Freeke die sprak van een wondertje haalde zijn 3e titel binnen. Maxim was er natuurlijk als de kippen bij om op te merken dat hier tenminste over 10 jaar nog over gesproken wordt. Al met al mag het toch gezien worden als ironie dat een (veel zwakkere) Goesenaar een Goesenaar van de titel afhoudt in het jubileumjaar.De kinders haalden allen 4,5/8. Rien en Maxim deelden de 35 euro -1800 prijs, JoeyB mocht daar niet meer voor mee doen. Ron eindigde op 1,5/8 terwijl uw verslaggever een toptoernooi in ronde 8 tot een drama zag verworden en op 6,5/8 eindigde.