Goes bekert door

Dat was op voorhand wel duidelijk. Het is natuurlijk wel Goes 1 dat door mag in de 'vernieuwde' ZSB-beker en niet Goes 3. De uitslag van 4-0 mag ook geen verrassing heten.

Het niveauverschil was natuurlijk wel heel groot. Aan bord 2 bij Jos tegen Jo heel snel een eindspel vanuit de Spaanse Ruilvariant. Wit heeft dan een meerderheid met potentiele vrijpion op de koningsvleugel. Zwart niet. Beiden nog een paard en dan is het lastig keepen voor zwart. Wit won dan ook.

Uw verslaggever speelde eens een keer tegen Mark Paul en mocht mat geven! Dat was op zich een ongelukje van wit maar goed... Mark speelde een wat onhandige opening en maakte er een gambiet van... Waarbij wit niet de noodzakelijk compensatie had. Taak was om het uit te schuiven... Een logische zet van mij pakte toch wat minder uit dan gedacht (-1,5 ipv -3 basically) maar het dubbel toreneindspel met pluspion dat dan maar werd verkozen was ook gewoon gewonnen zeker toen mijn torens de witte 2e rij gingen bevolken. Mark lette even niet op en liet zelfs mat toe...

Bij Rinus tegen Jari duurde de partij net wat langer. Jari speelde het Bogo-Indisch al zal hij dat zelf niet geweten hebben. Er kwam een solide stelling op het bord waarbij zwart de opmars e5 niet goed timede en daardoor met een vervelende isolani op d5 kwam te zitten. De zwarte toren op e5 stond ook niet handig. Wit won de isolani en nog een pion. Ook hier dus een punt voor het 1e team.

De spannendste partij was aan 3 tussen Louis en Yoran. Louis had de touwtjes in handen in stelling met ongelijke lopers, zware stukken en pluspion. Met beiden weinig tijd overzag Yoran een simpele matcombinatie. In plaats daarvan had hij iets kunnen spelen waar wit gezien de ongelijke lopers zeker niet de mindere kansen had gehad... Het was dan eerder Louis geweest die had moeten uitkjken zeker spelend op increment... Maar ja Yoran overzag dus mat.

4-0 en naar de halve finale.