Tweede bekerteam verliest van Terneuzen

Het tweede bekerteam van Goes heeft vrijdag met 1,5-2,5 verloren van het bekerteam uit Terneuzen. In het goese team werden de eerste vier borden opgesteld van Goes 2: Erwin, Joop, Jo en Niels.

Op bord 4 kwam Niels goed uit de opening. In eerste instantie met een pion voor, maar deze materiële voorsprong werd een paar zetten later weer verloren. Wel was de stelling van Niels nog iets beter.
Joop had zoals we van hem gewend zijn weer een scherpe stelling op het bord gekregen. Beide spelers speelden op de aanval maar Joops tegenstander leek daar beter in te slagen. Uiteindelijk liep het verkeerd en moest Joop de nederlaag aanvaarden.
Jo had een mooie aanval opgebouwd, maar zijn tegenstander wist zich daar langzaam aan te ontworstelen.
Erwin stond voor zover ik me kan herinneren aardig gelijk, maar ik moet bekennen dat ik weinig van zijn partij heb meegekregen.
Niels had inmiddels veel stukken afgeruild en had een vrijpion gecreëerd in een stelling met ongelijke lopers en 1 toren voor beide spelers. In deze stelling kreeg Niels remise aangeboden, maar in overleg met teamcaptain Erwin werd dit afgeslagen.
Jo gaf een stuk weg en zag daarna geen heil meer in verder spelen.2-0 voor Terneuzen.
In de partij van Niels werd remise overeengekomen nadat de torens af waren geruild en er geen winstkansen meer inzaten voor beide spelers.
Erwin wist nog een vol punt binnen te halen, wat de stand op 1,5-2,5 bracht in het voordeel van Terneuzen. Voor het tweede jaar op rij in de eerste ronde uitgeschakeld!