Tussen Sint en Kersttoernooi 2017

Net als de voorgaande jaren was er ook dit jaar weer een“Tussen Sint en Kerst toernooi”. En gelukkig dit jaar, vooral dankzij Ronsinzet in het werven van oudleden, een opkomst van 22 deelnemers.

Om van alle 22 deelnemers echt iets te schrijven wordt natuurlijklastig, vooral omdat ik ook alleen mijn eigen partijen echt goed heb opgelet.Maar dat neemt niet weg dat er natuurlijk altijd wat geschreven kan worden overhoe bepaalde personen het hebben gedaan. B.v. Gregor Kramer, de vader vanPatrick, alle twee vooral gezelligheidsspelers. Al zal Patrick niet helemaalblij geweest zijn, want vorig jaar wist hij nog te winnen, dit jaar moet hijhet doen met de laatste plaats door zijn verlies van zijn vader.

Dan was er natuurlijk onze oud secretaris Jaap Pauptit dieweer eens na jaren (iets van 18) niet te hebben gespeeld toch voor degezelligheid langs kwam. Met 3 overwinningen wist hij te bewijzen het spel nogzeker niet verleerd te zijn.

Het tweede oud lid wat de weg had weten te vinden was RinusKarelse. Helaas had hij de pech om in ronde 1 het op te nemen tegen JoeyGrochal, gevolgd door Ron Blok in ronde 2, maar daarna wist hij toch op stoomte komen en het toernooi te eindigen op 50% met 4 overwinningen.

En het derde oudlid die de weg naar Goes wist te vinden wasJeremy Aarts. Met 3 verliespartijen, tegen Hans, Jos en David wist Jeremy hetde hele avond zeer goed te doen. En met 5 uit 8 was hij net buiten het podiumgevallen, maar nog wel in de top 5 met plek 5, net achter Eliza die nog eenpaar weerstandpuntjes, maar voor Jo die op Sonneborn Berger net te kort kwam.

Dan de top 3 van de avond. Het liefst had Hans na ronde 4een bommelding geplaatst om het toernooi te beëindigen. Maar helaas dat lukteniet, dus hij moest nog 4 rondes aan de bak om zijn eerste plaats van hetmoment te verdedigen. En zoals iedereen wel zal snappen, het lukte net niet.Met zowel Jos en Joey in het spel had Hans wel geteld 2 verliespunten. Maar met6 uit 8 was hij wel “best of the rest” en dus goed voor plaats 3.

En dan de nummers 1 en 2, tja met een rating van 1846 wasErwin op papier de nummer 3 van de lijst maar nog altijd met een kleine 350ratingpunten achterstand op Jos en Joey. Niet vreemd dus dat zij om de hoogsteplaats strijden. En ja als dan de stofwolken (of liefst in deze tijd desneeuwvlokken) neerdalen is het weer opmaken wie de eindprijs als eerste van detafel mag kiezen. En dus ja, Joey pakt weer eens de eerste plaats (voor dehoeveelste keer eigenlijk?) met Jos als nummer 2.

Natuurlijk was er aan het einde voor iedereen weer uitzoekop de prijzentafel en ook tussen door was er voor ieder wat om te snacken.