ZSB-kersttoernooi 2017

Voor volgens mij de 4de maal alweer heeft Goeshet ZSB-kersttoernooi geörganiseerd. Na twee maal “Het Wilhelminahuis” en vorigjaar in “De Vroone” in Kapelle, hielden we het dit jaar iets dichter bij huis,door in ons “nieuwe” clublokaal in de Bowling te spelen. En daarmee ook gelijkhet schaakjaar hier af te sluiten.

 Dit jaar weer iets minder spelers dan het jaar er voor. Met30 deelnemers (vorig jaar 35) helaas iets minder, was het verder weer eengezellig toernooi.

Na de aanfluiting van een jaar eerder, hij eindigde nieteens in de top 5, moest Joey Grochal iets rechtzetten. Iets wat hij met een100% score dit jaar ook zeker wist te doen. Zijn directe tegenstander RenéTiggelman werd met 7 uit 9 2de net voor Henrik Westerweele (winnaarvan vorig jaar) en Robin Bosters die beide 6.5 uit 9 wisten te scoren.

Grootste hoogvlieger was Jari Groen, vorig seizoen nog goedvoor plek 31  met maar 2 overwinningen,dit jaar met 5.5 uit 9 wist hij een 8ste plaats te halen, en daarmeebeste jeugdspeler en beste speler met een rating t/m 1500.

In de groep voor de ratingprijs tot 1800- ging de strijdtussen ene Niels de Feijter en een zekere David de Feijter. Twee jongens diealtijd lastig uit een te halen zijn, gelukkig is er een bril. Voor desportiviteit ze maar tegen elkaar ingedeeld in de laatste ronde (ronde er voorwaren er nog meer kanshebbers die de pc zelf al indeelde) en natuurlijk als eenechte tweeling schoven ze het dicht. David probeerde het nog wel, maar moesttoch genoegen nemen  met een 7deplaats en daarmee een 2de voor de 1800- prijs, want broer Niels wasmet een 6de plaats met 6 uit 9 de beste speler met een rating onderde 1800.

In de groep met thuisschaker hadden we twee spelers. Johanvan Nispen en Ad van Klinken. Lang stonden redelijk gelijk, maar na ronde 6ging Johan toch een puntje vrij lopen op Ad. Maar helaas natuurlijk in delaatste ronde trok Ad de score gelijk, en met 4 uit 4 waren het hier deweerstandspunten die toch nog in Johans voordeel waren want met een 16deplaats was hij de beste thuisschaker van de dag.

Natuurlijk was de prijzentafel weer goed gevuld, zo goedzelfs dat niemand dit jaar zonder prijs naar huis ging.