Joey en Jos winnen Gambieten

Afgelopen vrijdag is het Gambietentoernooi gespeeld. Met 12 deelnemers 11 ronden en 11 verschillende gambieten (die door JG en Rinus bedacht werden). Joey Grochal en Jos van der Kaap waren op voorhand natuurlijk favoriet, wat ze ook waar wisten te maken. Met ieder 9.5 punt werden ze gedeeld eerste, waar Joey op onderling resultaat de echt eerste plek moest worden gegund.

Joey beleefde deze avond een aantal hachelijke momenten. Hij verloor van David de Feijter terwijl hij in de laatste ronde remise moest accepteren tegen Yoran Wisse. Gelukkig voor Joey werd het zetherhaling bij Erwin Kloosterman en Jos van der Kaap. Achter Joey en Jos zien we met 8 punten Louis en Hans, waar het o.r. voor Louis was. Erwin haalde 6.5 punt.

En hoe kan het ook anders, de twee onuitelkaarhaalbare broers staan weer naast elkaar met 5 punten. David miste tegen Jari een dreiging op f7, die met dame en toren op de f-lijn toch niet zo zeer onverwacht kwam. Niels had het geluk dat Jari een volle dame blunderde. Matthias en Arjo haalden resp. 4,5 en 4 punten.

Jari was met 3 punten niet tevreden, tal van gewonnen stellingen en remisestellingen werden op de klok verloren (tempo was 5 + 2). Joris haalde 2 punten. Yoran werd laatste, maar het grappige is dat hij tegen de een na laatste remise speelde en tegen de nummer 1!

de eindstand