ZSB Kersttoernooi

Afgelopen 22 december is het ZSB Kersttoernooi gehouden in Bowling Goes. Dit was alweer de 2e keer in de Bowling. Voor de gelegenheid werd er nog een halve zaal bijgehaald. Met 36 deelnemers kende het toernooi weer een lichte stijging qua deelnemers.

Ratingfavorieten waren Joey Grochal en René Tiggelman. Joey wist het waar te maken, René niet echt. Joey begon met 8 overwinningen maar moest in de laatste ronde nog een nederlaag tegen René incasseren. Wat niet erg was, want de titel was toch al binnen. Remco van de Braak werd netjes 2e. Hij verloor alleen van Jeroen Hekhuis (de nr. 3) en Joey. Jeroen Hekhuis werd dus 3e en scoorde 6.5 punt. René had heel veel moeite met het verslaan van schrijver dezes, JG. Allebei hadden ze nog 40 seconden op de klok, maar René won wel. René scoorde uiteindelijk 6 punten.

Gebroeders De Feijter staan eens een keer niet naast elkaar! De-Bril-Loze-Broer wist deze keer een half punt boven De-Bril-Hebbende-Broer te eindigen. Met 6 punten eindigde David op de gedeelde 4e plaats. David miste tegen JG wel gewoon damewinst, door gewoon een ingezette dame niet te slaan! Het werd remise. David haalde de 1800- prijs binnen. JG haalde 5,5 punt vanwege een eindsprint met 3 uit 3. Hij was eigenlijk naast de beste -12 ook de beste -16 en de beste -1500, maar de -16 prijs ging naar De Pion-speler Marieke van Essen. JG verloor nog van haar op het Pepernotentoernooi. Beste 1500-minner werd Gayan den Hollander met 5 punten. Lennard Duynkerke werd de beste thuisschaker. Lennard en zijn vrienden van het Calvijn College schaken op school. Ze zijn bijna (of helemaal) geplaatst voor het NK VO.

Opmerkelijk was het toernooi van Maxim le Clerq. Hij begon uitstekend met 4 uit 4 waaronder een winst op René, maar in de laatste 5 partijen scoorde hij maar één punt. Familieclashes waren er naast die van familie De Feijter en Duynkerke (Lennard eindigde boven zijn broer) tussen Jefta en Norah van Steijn en Jens en (moeder) Birgit de Visser. Jefta haalde 3,5 punt, waar Norah het moest doen met 2 punten. Jefta won van Norah. Jens eindigde een plekje boven Norah met 3 punten en won van moeder Birgit, die helaas laatste werd met 0 punten.

de eindstanden

PS Joey wel voor het einde van het jaar hè! En wees blij dat ik de verslagen voor de interne schrijf.