Goes 1e, 2e en 3e!

Op 25 mei vertrok de Goese delegatie naar Hazerswoude-Rijndijk. Het werd een heroïsch gevecht - met Goes als winnaar!

David en Niels de Feijter en Jari Groen waren onze vertegenwoordigers. David en Niels lieten hun krachten zien in de A-groep, JG in de B-groep. Er werd gespeeld in een leuk restaurantje, op een terrasje waar het dan weer heel heet was, en dan weer heel koud. De toernooiformule was: 7-kampen. (tempo 20 min.)

Resultaten werden niet geplaatst op de website, dus ik kan alles niet met heel veel zekerheid zeggen.

David scoorde volgens mij 3,5 uit 7. Van de hoge gerate spelers, 1980 en 2200, werd verloren. David had niet echt zijn dag als 3e geplaatste. Tegen broer Niels werd ternauwernood remise behaald omdat Niels in de uitvluggerfase een kwaliteit blunderde. David pakte helaas geen prijs.

Wacht even.

Hoe kan Goes dan 1e, 2e EN 3e zijn geworden?? Klik op Read More voor het antwoord...

We houden nog even de spanning erin. 

Niels begon dus met een halfje tegen David. Verder had Niels juist wel een hele goede dag. Tegen de 1980 werd met een smerig trucje stukverlies voorkomen en de partij gewonnen. De rest van de dag ging ook heel goed.

Intussen was JG ook goed bezig. Hij begon met 1,5 uit 2 maar dat halfje was met veel geluk. Daarna tegen de koploper met 3 uit 3, een veel slechtere stelling werd toch nog gewonnen in de vluggerfase. Uiteindelijk was met 5,5 uit 6 nog een halfje nodig voor de eerste prijs.

 

Wilt u weten hoe het afloopt? Wacht dan tot volgende week!

 

 

 

 

 

 

 

 

Grapje. :)

 

Jari greep dom een pion in een Wolga, de tegenstander stond beter, maar sloeg toen met zijn dame een gedekt stuk! De eerste prijs was binnen! (Dus we staan nu op 1, waar is dan die 2e en 3e plek?)

Niels had de pech (of eigenlijk geluk, want hierdoor werd Goes 1e, 2e en 3e) dat iemand anders in de laatste ronde van de 2200 won! Hierdoor kwamen diegene en Niels samen met 5 uit 7 (volgens mij) op de gedeelde 2e en 3e plek!

Goes dus 1e, 2e en 3e! 

Hierna gingen we nog naar de Prison Island in Middelburg (de rest van de escape rooms waren vol) en aten we nog om kwart over 8 bij de KFC.