Goes komt 2 goaltjes te kort

Goes heeft het schaakvoetbaltoernooi net niet gewonnen. HWP was veel te sterk met schaken, datzelfde gold voor Goes met voetballen. Wat zegt ie nu?! hoor ik u denken? JoeyB had 2 van zijn maten meegenomen en die konden aardig ballen. Dat we (door afwezigheid van Remco, Rien, Maxim en Erwin) met schaken zwakker waren werd bijna gecompenseerd.

HWP was met schaken wel heel veel te sterk. Men won 3x met 6-0. Goes had het met schaken zwaarder. Tegen HWP (dus) 6-0, tegen Souburg slechts 0,5-5,5. Tegen Middelburg werd wel met 4-2 gewonnen. De spelers waren overigens: JoeyG, Louis, JoeyB, de Feijters, Yuri Copal en de maten van Joey. Tegen HWP was het logisch dat er dik verloren werd maar tegen Souburg had wat meer fijn geweest. Uw verslaggever kon met 9 tegen 13 seconden geen gewonnen pionneneindspel (e3 g4 Kf3 vs g5 Ke5) meer winnen door een winnende ingewikkelde koningsmanoeuvre te vinden. Na de partij liet ik gelijk de winst zien met Kf2-e1-d2-d3 maar ja.. Zetherhaling en remise.

Tegen Middelburg verloren de mensen die 'buiten' zaten in de mooie nieuwe sportzaal. Helaas was de aardige witharige scheidsrechter die ieder jaar floot overigens overleden.  Uw verslaggever en Yuri zaten dus buiten. Yuri ging tegen Frijhoff best gelijk op en dat gold ook voor uw verslaggever tegen de Wolf. Geen remise willen, forceren en het deksel op de neus krijgen was dit... 4-2.

Uw verslaggever had al uitgerekend dat Goes ging winnen. Met voetbal (na de 8-2 tegen Souburg...) zouden we alles inblikken. HWP zou 3x met schaken winnen maar verliezen met voetbal. Middelburg had een (vrij slecht) zaalvoetbal op de been gebracht namelijk... Die wonnen al van Souburg en zouden dus ook van HWP winnen. Helaas... HWP verraste en zo kwam het ineens op doelsaldo aan.

Rekent u mee? HWP met schaken: 3x 6-0 > +18. Goes met schaken: 0-6, 0,5-5,5 en 4-2. Dat is 4,5-13,5 dus -9. Met voetbal wonnen wij dus met 8-2 en met 4-0 van Middelburg > +10. Totaal +1. HWP verloor met 1-5 van Souburg maar won verrassend met 3-2 van Middelburg. In totaal dus +15 voor HWP. Verschil van 14 goals > we moesten met 7 of 8 goals winnen afhankelijk van de gebruikte tiebreak!

Moesten we dus met 8 goals verschil winnen om zeker te zijn... Volgens Jordi (een maat van Joey) gold bij gelijk eindigen de schaakscore (nadelig dus). Dit bleek echter niet te kloppen. Enfin.. Met voetbal ging het heel goed. 8-2 tegen Souburg!! (ondenkbaar voorheen). Jordi en Jurgen (toch?) scoorden allebei 4x. Vooral de eerste goal van Jurgen was geniaal (een stifje 30 centimeter voor goalie JP van Gemert heel hoog en dan het doel in) De dolacties waren niet te tellen. Helaas gaven we ook 2 goals weg maar een prachtige zege.

Tegen de zaalvoetballers kwamen we geen moment in de problemen. Een anonieme tip (naja niet dus maar goed) om 'die gast met zn paarse schoentjes tegen zn enkels te schoppen werd onbedoeld uitgevoerd door Louis (die dit dus absoluut niet gehoord had). De speler begon te schelden en liet zich gelijk wisselen. Goes hield een overwicht en won dus met 4-0 ondermeer door een penalty na hands op de doellijn.

Bleef dus die match tegen HWP over. Spannend was het... 8 goals waren nodig. Het duurde even en we liepen achter op 'schema' maar met nog 8 minuten te gaan stond het 5-0. Ging het lukken?? Helaas misten we in het vervolg veel kansen. De 6e kwam nog maar de paal werd een aantal keer geraakt. Yuri miste ook nog een prachtige kans... Met nog 2,5 minuut besloot JoeyB (de keeper) dan maar mee te gaan voetballen. B was echter vergeten dat wij geen Black Sheep zijn en zo lag de bal prompt bij ons in het netje.  6-1 en afgelopen. Toch een mooie overwinning maar ja net niet genoeg.

Frijhoff maakte het door een andere berekening nog even spannend bij de prijsuitreiking (volgens hem kwamen we 1 goal te kort) maar wat hierboven staat is geen Chinees...

Jammer maar helaas. Toch een mooie 2e plaats voornamelijk met dank aan JoeyB (voor het optrommelen van zijn maten en het toe staan van de 6-1 ;) )

JoeyG speelde overigens helemaal niet... Mijn trainingsbroek was te ruim en zakte steeds van mn kont als ik ging rennen... Tja... De Feijters speelden beiden wel een tijdje mee.