Goes A wint in Middelburg

TABEL HIER

Het A-team heeft in het Bastion overtuigend gewonnen van Middelburg. Het leek vlot naar 4-0 te gaan maar uiteindelijk werd er toch een puntje gemorst...

 

Jos was degene die Goes A op voorsprong zette door met zwart te winnen van Aart Kogeler (1774/1784N). Met.. de Bugs Bunny. Wit deed geen gekke dingen en ging voor equality. Dat behield hij ook een tijdje maar gaandeweg de partij ging wit toch wat mindere zetten doen en gleden de zwarte stukken de stelling binnen met een paardvork en damewinst tot gevolg.

 

Uw verslaggever won ook. Maarten Westerweele (1859/1791N) bediende zich zoals altijd van de Grunfeld. Wit had een klein plusje uit de opening en activeerde 'Delroy' heel vroeg.  Houdini vindt het allemaal wel mee vallen maar in de praktijk is het toch lastig... Zwart gebruikte veel tijd en dat is ook lastig met dit tempo. Zwart gaf een pion en we kregen een PL vs LL eindspel met pluspion. Dat bleek te lastig voor zwart en met weinig tijd en een slechte stelling gaf Maarten er de brui aan.

Ook geen succes voor Middelburg bij de partij van Marcel Nellen (1753/1751N) tegen oud-Middelburger Sven. Wit greep hier al vlot de controle en verdubbelde torens op de g-lijn. Marcel had een stukoffer op g6 erg onderschat en plots lag zijn koning ernstig onder vuur. Het duurde niet veel langer totdat Sven het punt binnen had.

Helaas ging het mis bij Louis die van Paul Koster (1712/1737N) verloor. Er leek mij weinig aan de hand... Paul had een stuk geofferd voor een aanval maar zo heel gevaarlijk leek dat niet. Alle vertrouwen dus op 4-0. YT ging even bij de analyse van Sven en Marcel keek. Groot was de verbazing toen Louis door zijn tijd bleek te zijn gegaan. Zo heel makkelijk was het allemaal nog niet. Jos vond in de analyse nog wel een winst voor zwart maar met constant minder dan een minuut was het toch te lastig voor de voorzitter. 

Zo andermaal een gemakkelijke zege maar weer geen 4-0...