Maximale zege Goes A tegen Souburg B

TABEL

Na 2 3-1 zeges is er tegen Souburg B dan eindelijk met de maximale score gewonnen.

 

Louis zette ons op voorsprong door Albert Vermue te kloppen in zijn Albin. Zwart kreeg eigenlijk nooit spel, Louis juist wel. Het was vlot mat.

 

YT won met zwart aan 2 (ivm kleur) van Carl Schoor. In een Alapin werd al vlot de witveldige loper onschadelijk gemaakt. De witte paarden stonden er na f6-e5 en b6 nogal idioot bij op f3 en b3 maar wit had wel wat spel en kon zelfs de b-pion gaan winnen met complicaties. Dat werd nagelaten. De dames gingen eraf. Na een regrouping manoeuvre stond zwart fantastisch. De witte koning kwam na wat onbedachtzaam spel van wit in een matnet. In plaats van mij met een leuk torenoffer mat te laten geven gaf Carl juist een volle toren weg, gevolgd door onmiddellijke opgave.

Sven aan 4 met zwart tegen Martin de Bock in een . Sven outplayde de lager gerate opponent langzaam maar zeker en won ergens een stuk. Daarmee kwam ook het punt.

Jos had zich voorgenomen als snelst klaar te zijn maar deed er juist het langst over tegen Toetenel's  bekende systeem. Langzaam maar zeker won wit ruimte en controle. Zwart deed eigenlijk niks en dus was het wachten op de knock out. Wit won 2 pionnen en wikkelde af naar een gewonnen eindspel waarop zwart opgaf. Dat was dat.

Eindelijk 4-0. Souburg A won echter ook met 4-0 bij HWP.