Goes A wint eens met 4-0

Voor de verandering heeft Goes eens met de maximale score gewonnen. Tegen Denk en Zet ging het redelijk soepel.

Voor de gelegenheid zat Jos op 1. Immers YT had geen zin in 4x zwart op rij. Tegen Olaf van der Sloot (1850/1871N) ging het betrekkelijk soepel. Wit ging in op een dubieuze variant en stond vlot een pion achter. Er mocht daarop gezocht worden naar witte compensatie. Dat was lastig. Jos kon eigenlijk soepel afwikkelen naar een gewonnen stelling. Er werd nog een pionnetje bijgewonnen en de ongelijke lopers boden wit geen enkel soulaas.

 

Uw verslaggever won met wit een leuk potje van Sebastiaan Koedoot (-/1771N). Best een goed gevoel over de partij tot ik deze in Houdini kieperde. Die vindt het witte spel bijna achterlijk. Op tal van momenten werd niet de beste gekozen. Door zwart ook niet trouwens… Al met al ging het in de praktijk redelijk soepel. Zwart deed een pion in de aanbieding in de Albin met een vlot f6. Na een zet of 8 staan er al geen partijen meer in de megadatabase. Houdini geeft bijna +1. Wit deed het niet overal even handig maar dat gold ook voor zwart. In een spannende partij offerde zwart een stuk met weinig tijd maar daar zat ook een lelijk lek in. Uw verslaggever zag de simpelste winst niet omdat aan het einde van een variant ergens een matbeeld werd overzien. Nu offerde de Zeeuws Kampioen de Dame voor Toren en Paard en had dus TLP voor D. Ook dat is pak em beet +1,5 volgens de engine maar geen +6… Het was in ieder geval leuk om te spelen en het punt kwam, mede door goed samenwerkende witte stukken, makkelijk binnen.

 

Sven was weer helemaal fit en won aan bord 3 betrekkelijk soepel van Rick van de Breevaart (1869/1656N). Wit deed zijn best om zoveel mogelijk stukken te ruilen en leek wel content met remise. Sven deed geen gekke dingen en toen zich een kans op een tactiekje voordeed greep hij hem. Dit won geen materiaal maar zorgde wel voor een open witte koningsstelling. In een stelling met 3 zware stukken voor elk was het simpel voor Sven.

 

Van Louis tot slot heb ik minder gezien. Hij nam revanche voor zijn nederlaag van vorig jaar tegen Peter van de Breevaart (1711/1646N). Het leek allemaal een redelijk gelijke stelling. Beiden hadden een sterk stuk op de velden e4/e5 neer weten te zetten. Dat zag ik nog. Toen YT terug kwam van de analyse was het net klaar. Een toreneindspel met een witte pion op a7 bleek genoeg voor de winst.

 

Souburg A morste een half bordpuntje waardoor we nog een half bordpuntje achter staan met nog 1 rondje te gaan voor het beslissende duel. Souburg speelt echter NA ronde 8 nog tegen Middelburg!