Goes foutloos tegen Souburg B

TABEL

Het A-team heeft een goede zaak gedaan door Souburg B, met een week vertraging, met 4-0 te kloppen. Grootmoedig had Externe Teams Coordinator Hans de Souburgers een week respijt gegeven daar ze op de 9e helemaal geen representabel team op de been konden brengen. Enige Goese protesten (voornamelijk van de kant van Jos) kwamen pas toen al was toegezegd. Hierdoor kon Jos dan ook niet meedoen... Hier tegenover stond dat Sven, die vorige week niet kon, er nu wel bij was... Zo waren we toch groot favoriet tegen het tweede Souburgse viertal dat weer met de nodige fantasie tot stand was gekomen getuige de opstellingen van de eerste 2 matches.

Aan alle borden ging het al redelijk vlot lekker bij Goes. Alleen bij Louis aan bord 3 tegen Albert Vermue (1749/1660N) was het even behoorlijk spannend. Louis rokeerde nogal dapper zomaar de witte aanval in. Zwart zag zich genoodzaakt om g6 te doen. Mede daardoor leek er geen onmiddellijke knock-out te zijn maar toch zag de zwarte stelling er verdacht uit... Punt was wel dat als het geen mat liep wit gewoon slecht stond in het centrum... Albert gooide er een paard tegenaan op h7, maar mat liep het niet... Louis bleef koel en haalde het punt binnen.

Sven pakte ook soepel een puntje tegen Carl Schroor (1760/1736N). Sven was simpelweg beter op de hoogte van de theorie dan zwart en had al vlot een betere stelling. Even gemist maar ergens won Sven een stuk tegen 2 pionnen. Zwart rommelde nog wel even door maar het punt ging hier dus ook gewoon naar de thuisclub.

Ook Rinus won probleemloos. Tegen Laura Tiggelman (1553/1600N) won hij overtuigend. Al vlot had wit een groot centrum dat zwart dan moest gaan aantasten. De hoop was gevestigd op een zwarte pion op e4 maar de complicaties leken zeker niet voordelig voor de zwartspeelster. Rinus wikkelde af naar een zeer prettig eindspel. Zwart maakte er nog een stukoffer van maar de zwarte vrijpion kwam niet veel verder.

Uw verslaggever tot slot won ook al gemakkelijk. Tegenstander Roel Schroevers (1959/1804N) hield het volgens mij nog wel het langst vol. Wit ging voor een sideline waardoor ook YT al vroeg out of book was. Het gespeelde zwarte concept leek evenwel erg sterk te zijn. Een zwart paard bleek een ware plaag voor de witspeler. Via c6/a5/c4/d6/c8 belandde het dier uiteindelijk op b6 alwaar wit zich gedwongen zag het af te ruilen met een half-open a-lijn en betere structuur tot gevolg. Ondertussen stond een groot deel van de rest van het zwarte leger gericht op de witte koningsvleugel. De andere knol kwam eens buurten op h3. Roel zag zich genoodzaakt via a4 tegenspel te zoeken maar na bxa4 had hij Pxa4 gedaan ipv Txa4 wat betekende dat b5 gevolgd door Txa1 de f2-pion won. In het vervolg probeerde wit het wel maar de stelling werd probleemloos geconverteerd naar een volledig gewonnen dame-eindspel. Toen wit ook in zag dat hij min of meer al zijn resterende pionnen ging verliezen gaf hij op.

Zodoende dus een mooie maximale overwinning waarmee we voorlopig duidelijk koploper zijn.