Goes A wint weer eens met 4-0

Voor de 4e keer dit seizoen heeft Goes A met 4-0 gewonnen. In Axel werd het overtuigend 4-0 voor de op volle oorlogssterkte opgekomen bezoekende ploeg.

Jos zette ons heel snel en overtuigend op voorsprong op bord 2 tegen Ronald de Pooter (1815/1799N). Jos wist de kleine 20 minuten die de trein van Vlissingen er over doet om in Goes te komen ideaal te gebruiken want hij wist precies de scherpe variant die op het bord zou komen voor te bereiden! Ronald was heel wat minder voorbereid... Met een verrassende maar dodelijke zet bereikte zwart gelijk winnend voordeel. Ronald had met een paardvork op c7 Ta8 kunnen oppikken maar was dan gemat. Dat deed hij dus maar niet maar ook zonder deze actie was de witte stelling hopeloos. Jos bleef koel en maakte het netjes af: 0-1

Uw verslaggever won eveneens overtuigend. Na een manoeuvreeropening waarin wit Pc3-e2-c1-b3-a5 wist te spelen, raakte tegenstander Arjo Arendse (-/1879N) na een verkeerde berekende pionbreak een pion kwijt en werd vervolgens langzaam gewurgd in een stelling waarin wit compleet domineerde. Arjo gaf het kleinood ook nog op de verkeerde manier weg waardoor wit niet een extra f-pion had met een pion op d4 erbij waarop zwart ieder geval nog kon drukken, maar een falanx h2-e5 en het veld d4 vrij voor het paard van a5 alwaar het dier onaantastbaar kwam te staan.. Langzaam maar zeker verbeterde wit zijn stelling dus verder en verder. De Landau speler gaf er de brui af zonder dat hij gelijk materiaal ging verliezen maar hij zag in ieder geval de hopeloosheid van de situatie in... Stockfish onderschrijft dit ook met +6.

Sven maakte er 3-0 van. Hij zat nog te denken hoe de theorie ook alweer moest tegen Theo de Putter (1829/1716N) maar zwart deed het anders / veel minder waardoor Sven ten kostte van een lullig pionnetje een overweldigende stelling kreeg. De zwartspeler maakte het helemaal bont door zomaar een stuk te blunderen tegen een elementaire rontgenaanval. De 2 pionnen die hij er voor had waren niet genoeg. Of wellicht wilde zwart gewoon geen dubbelpion op de a-lijn toestaan... In ieder geval maakte ook Sven het overtuigend af.

Louis deed er het langst over tegen Mark Zootjes (1641/1615N) maar speelde waarschijnlijk de beste partij van de dag. Al zal volgens de engine de veegpartij van Jos ongetwijfeld beter zijn... Die hoefde echter niet alles zelf te verzinnen. Louis moest dat natuurlijk wel... Van de keer haalde hij eens een getrouwe opening van YT van stal (zonder het te weten). ZONDER het te weten wist hij vrijwel alle thematische plannen en ideeen in deze opening op het bord te brengen. Hij wist vervolgens de partij te bekronen met een fraai offer om de diagonaal g1-a7 te veroveren voor de loper waardoor het winnende Pg3+ in de stelling kwam. Jammer genoeg draaide Louis de volgorde om zoals hij ook zelf door had. Dat was een klein smetje op de partij... Zoals het nu ging was het echter nog steeds voldoende voor de winst. Vraag is dus of Louis bij deze opening gaat blijven want het ging wel heel lekker en de plannen kwamen ook als vanzelf!

Zo dus andermaal een 4-0! De 4e van het jaar. Er is ons dit jaar veel aangelegen om met een voorsprong qua BP de beslissende wedstrijd tegen Souburg in te gaan. In de auto op de terugweg werd geconcludeerd dat van het basisteam alleen Louis een halfje heeft gemorst. De overige 2 gemorste halfjes so far staan op naam van invallers. Een zeer indrukwekkende score dus. Ter vergelijk het basis viertal van Souburg heeft al 3BP gemorst (al hebben zij in totaal wat meer wedstrijden meegedaan). Verder is ook duidelijk dat een 3-1 tegen DZD volstaat om met de genoemde voorsprong de laatste ronde in te gaan. Sven was als de kippen erbij om te vragen of hij dan snel remise mocht spelen... Dit werd met gelach beantwoord!