HWP A - Goes B: wie speelt de beslissingswedstrijd?

Verslag: Hans Welten

Het verslag van de vorige ronde sloot ik af met de opmerking dat de plaatsen 4 tot en met 8 zo dicht bij elkaar staan dat ze allemaal nog op de achtste plaats kunnen komen, de beslissingswedstrijd-plaats (tegen Denk en Zet A, de nummer twee in de tweede klasse).

De Zwarte Dame A had op maandag al verloren van degradant Zierikzee A. Daarmee waren we al veilig. Souburg B had zich op donderdag veilig gespeeld door te winnen van Landau A. De Zwarte Dame A moest dus afwachten wat Middelburg A en HWP A op vrijdag zouden spelen. Middelburg A had genoeg aan een gelijk spel tegen Souburg A, dat met dat resultaat ook kampioen zou worden. HWP A had voldoende aan winst tegen ons of aan een gelijk spel als Middelburg A met ½ - 3½ of minder zou verliezen.

Add a comment

Lees meer: HWP A - Goes B: wie speelt de beslissingswedstrijd?

Goes B- Souburg B: een cruciale wedstrijd

Verslag: Hans Welten

Na alle zeven ronden in het hele seizoen stonden we op de zevende plaats. Net aan veilig tegen degradatie, de nummer 9 degradeert onverbiddelijk en de nummer 8 moet een beslissingswedstrijd tegen degradatie spelen. Voordat we begonnen was al bekend dat De Zwarte Dame A, die achtste stond had gewonnen, dus fictief stonden we nu zelf achtste. Met in de laatste ronde de wedstrijd tegen het onvoorspelbare HWP A in het vooruitzicht was dit een cruciale wedstrijd. HWP A stond op bordpunten boven ons en konden we passeren, omdat zij nu hun vrije ronde hadden. Dit seizoen spelen ze niet in hun sterkste opstelling, maar er is altijd de dreiging dat ze dat wel kunnen doen. In principe kunnen ze een team opstellen dat kampioen kan worden, dus we hebben liever wat marge.

Add a comment

Lees meer: Goes B- Souburg B: een cruciale wedstrijd

Goes B - Middelburg A: opnieuw een spannend gevecht.

Verslag: Hans Welten

Wat een fantastische avondcompetitie ronde voor Goes. Eerst won Goes D op maandagavond tegen De Zwarte Dame C met 0 – 4. Op vrijdagavond won Goes C thuis met 4 – 0 van Terneuzen B en werd daarmee, zoals later bleek, een ronde voor het einde kampioen. En ook Goes A had op vrijdagavond In Axel tegen Landau A met 0 – 4 gewonnen in hun race voor het kampioenschap. Het zou pas echt sensationeel zijn als Goes B ook nog met 4 – 0 van Middelburg A zou hebben gewonnen. Zo ver kwam het echter niet. Het zijn altijd boeiende gevechten met ongewisse afloop. Ook nu weer.

Add a comment

Lees meer: Goes B - Middelburg A: opnieuw een spannend gevecht.

Zierikzee A - Goes B: strijd in de onderste regionen

Verslag: Hans Welten

Het vorig jaar gepromoveerde Zierikzee A stond na 6 ronden puntloos onderaan. De trotse bronzen medaille winnaar van vorig jaar stond nu derde van onderen en maar net boven de beslissingswedstrijdplek. Zierikzee had de punten hard nodig om weer aansluiting te krijgen en Goes om in de middenmoot te komen. Het glas bleek half vol of half leeg te zijn.

Add a comment

Lees meer: Zierikzee A - Goes B: strijd in de onderste regionen

Drama in het Dorpshuis

Verslag: Hans Welten

Deze keer kon Remco door Zuid-Beveland toeren om iedereen op te halen. Nadat hij zijn parkeerkunsten had vertoond konden we in het Dorpshuis beginnen. Op de website van De Zwarte Dame staat al een prima verslag, zie: https://dezwartedame.nl/?page_id=832#Ronde-3 . Het werd een zwaar bevochten gelijk spel, waar beide teams de winst had kunnen pakken.

Add a comment

Lees meer: Drama in het Dorpshuis