Middelburg A - Goes B: een uitwedstrijd in de Bowling

Verslag: Hans Welten

Hoe kan dat, denkt u. Nu al een verslag van een wedstrijd die pas in de toekomst wordt gespeeld. Nee, eigenlijk is het pas een verslag een week na het spelen van de wedstrijd. De verslaggever had even een week recuperatietijd nodig. Op verzoek van Middelburg werd de wedstrijd twee weken vervroegd. Met het aanbod dat de uitwedstrijd in de Goese thuishaven kon worden gespeeld. Ja, wie wil daar niet spelen.

Add a comment

Lees meer: Middelburg A - Goes B: een uitwedstrijd in de Bowling

Souburg A - Goes B: een pak slaag

Verslag: Hans Welten

Goes B heeft altijd een lekker begin van de competitie. Eerst, logischerwijs, Goes A en dit seizoen gelijk huidig kampioen Souburg A erachteraan. Nadat in de eerste ronde al drie invallers van Goes C nodig waren speelde Jo, de vierde basisspeler van Goes C , mee voor Mark die vanwege zijn werk niet tijdig paraat kon zijn.

Add a comment

Lees meer: Souburg A - Goes B: een pak slaag

Goes B- Souburg B: een cruciale wedstrijd

Verslag: Hans Welten

Na alle zeven ronden in het hele seizoen stonden we op de zevende plaats. Net aan veilig tegen degradatie, de nummer 9 degradeert onverbiddelijk en de nummer 8 moet een beslissingswedstrijd tegen degradatie spelen. Voordat we begonnen was al bekend dat De Zwarte Dame A, die achtste stond had gewonnen, dus fictief stonden we nu zelf achtste. Met in de laatste ronde de wedstrijd tegen het onvoorspelbare HWP A in het vooruitzicht was dit een cruciale wedstrijd. HWP A stond op bordpunten boven ons en konden we passeren, omdat zij nu hun vrije ronde hadden. Dit seizoen spelen ze niet in hun sterkste opstelling, maar er is altijd de dreiging dat ze dat wel kunnen doen. In principe kunnen ze een team opstellen dat kampioen kan worden, dus we hebben liever wat marge.

Add a comment

Lees meer: Goes B- Souburg B: een cruciale wedstrijd

HWP A - Goes B: wie speelt de beslissingswedstrijd?

Verslag: Hans Welten

Het verslag van de vorige ronde sloot ik af met de opmerking dat de plaatsen 4 tot en met 8 zo dicht bij elkaar staan dat ze allemaal nog op de achtste plaats kunnen komen, de beslissingswedstrijd-plaats (tegen Denk en Zet A, de nummer twee in de tweede klasse).

De Zwarte Dame A had op maandag al verloren van degradant Zierikzee A. Daarmee waren we al veilig. Souburg B had zich op donderdag veilig gespeeld door te winnen van Landau A. De Zwarte Dame A moest dus afwachten wat Middelburg A en HWP A op vrijdag zouden spelen. Middelburg A had genoeg aan een gelijk spel tegen Souburg A, dat met dat resultaat ook kampioen zou worden. HWP A had voldoende aan winst tegen ons of aan een gelijk spel als Middelburg A met ½ - 3½ of minder zou verliezen.

Add a comment

Lees meer: HWP A - Goes B: wie speelt de beslissingswedstrijd?

Zierikzee A - Goes B: strijd in de onderste regionen

Verslag: Hans Welten

Het vorig jaar gepromoveerde Zierikzee A stond na 6 ronden puntloos onderaan. De trotse bronzen medaille winnaar van vorig jaar stond nu derde van onderen en maar net boven de beslissingswedstrijdplek. Zierikzee had de punten hard nodig om weer aansluiting te krijgen en Goes om in de middenmoot te komen. Het glas bleek half vol of half leeg te zijn.

Add a comment

Lees meer: Zierikzee A - Goes B: strijd in de onderste regionen