Goes B voor niks naar d'overkant

Maandagavond speelde Goes B tegen HWP A, de twee onderste teams speelden daar tegen elkaar. HWP kwam (helaas voor Goes) sterk opdagen met Nieuwelink, Rademakers, Den Hamer en Wegman. Voor Goes speelden Hans, Jo, Niels en David.


Jo is tegenwoordig weer met gesloten openingen bezig, helaas kwam er een loper aan de verkeerde kant van de pionnen terecht. Met een paar zetten kon Maarten deze ophalen, Jo gaf een paar zetten later op.


Van alle borden had David het minste ratingachterstand. Toen alle stukken werden afgeruild deed hij dit niet correct, hij verloor 2 pionnen. Uiteindelijk verloor David de partij.

Eerstebordspeler Hans heeft deze westrijd zijn vormcrisis nog niet weten te beeindigen. Een van zijn torens kwam een eind naar voren, maar dit bleek toch niet helemaal goed: Hans verloor een kwaliteit. In het eindspel bleek dit beslissend.


Op bord 3 bleven de stukken lang op het bord staan, er werd weinig geruild. Niels' positie werd echter steeds slechter, dit was voor Adrie genoeg om het punt naar zich toe te trekken.


4-0 voor HWP dus. We hebben nog 2 wedstrijden om ons van de laatste plaats te ontworstelen, anders volgt degradatie.