Souburg A maatje te groot voor Goes B

Donderdag speelde Goes B in de avondcompetitie tegen Souburg A. Gezien het ratingverschil wisten we vantevoren al dat dit een lastige wedstrijd ging worden.

 Souburg A
2002
 Goes B
1768
4-0
1
Jeroen Hekhuis
2150
-
Erwin Kloosterman
1869
1-0
2
Robin Bosters
2024
-
Hans Welten
1828
1-0
3
Roeland Alders
1914
-
Niels de Feijter
1704
1-0
4
Henrik Westerweele
1919
-
David de Feijter
1672 1-0
Erwin moest in zijn partij flink verdedigen, de stukken van zijn tegenstander marcheerden richting zijn koning. Het ging een tijdje vrij aardig, maar op den duur ging het toch mis. Erwin deed een logische, doch foutieve zet waarna er weinig overbleef van de verdediging rond de koning. Uiteindelijk werd dit fataal.


Hans stond inmiddels wat minder, hij probeerde er nog iets van de maken door wat stukken te offeren. Robin hield echter het hoofd koel en pareerde al Hans' aanvallen. Ook in de analyse werd geen winnende variant voor Hans gevonden.

Op bord drie leek het de goede kant op te gaan. De thuisspeler had voor een te langzaam plan gekozen en Niels profiteerde hiervan. Bij correct spel zou de Goesenaar een pion gewonnen hebben, maar in plaats daarvan blunderde hij een stuk weg. Enigzins beduusd werd nog even doorgespeeld, een paar zetten later (toen de stelling nog verder verslechterde) werd alsnog opgegeven.

David kwam redelijk uit de opening maar liet toen zijn tegenstander het initiatief overnemen. David had weinig bewegingsruimte en zat ook nog met een koning in het midden van het bord. Met een combinatie leek zijn tegenstander twee pionnen te gaan winnen. De computer zag hier nog een uitweg, maar David helaas niet. Uiteindelijk ging de stelling verloren.