Goes C nog op 100 procent

Afgelopen vrijdag speelde Goes C tegen Vlissingen A. Mark deed niet mee, hij moest invallen in Goes B. Invaller was, net als vorige keer, Jo.

  Goes C 1685   Vlissingen A 1430 4-0
1 David de Feijter 1732 - Michiel Snoek 1657 1-0
2 Niels de Feijter 1720 - Bram Baljeu 1550 1-0
3 Rob Dekker 1641 - Ruud Stroo 1336 1-0
4 Jo Tholenaar 1646 - Daniel Schot 1179 1-0

 

Niels was al snel klaar. Een tactische misser leverde een stuk op voor de thuisspeler, hierop werd opgegeven. Omdat de avond nog jong was werd een tweede partij gestart, deze ging een stuk gelijker op. Volgens mij had Bram op den duur een winnende koningsaanval, maar hij koos voor een te langzame zet. Nu kon Niels loskomen en zelf ook aanvallen. Uiteindelijk werd ook deze partij gewonnen. 

Bij Jo duurde het ook niet lang. Alle witte stukken van Jo werden op de vijandelijke koning gericht en hier kon zwart zich moeilijk tegen verweren. Eerst ging er materiaal verloren en later wist Jo met twee torens mat te zetten. 2-0

Bij Rob ging het er minder wild aan toe. Rob won met een tactiekje een pion en nadat de stukken afgeruild werden bleef er een paardeneindspel over. Onze speler dreigde nog een pion te winnen, hierop gaf zijn tegenstander op. Achteraf bleek er toch nog een verdediging mogelijk, maar toen was het al te laat. 

David was als langste bezig. De jongste Feijter-broer mistte een tactiekje waarbij hij een pion kon winnen, de stelling bleef qua materiaal lange tijd gelijk. Niet lang daarna deed David een onhandige zet waardoor zijn pionstructuur op de damevleugel aanzienlijk verslechterde. In de partij kwam uiteindelijk een stelling op het bord waarbij beide spelers promoveerden. De vers ingevlogen dames gingen ook direct van het bord af, waarna een eindspel overbleef met L+3p voor beide spelers. Verschil was dat David een vrijpion had op de a-lijn terwijl alle andere pionnen op de f-, g- en h-lijn stonden. De computer had dit misschien remise gehouden, maar David kon risicoloos doorspelen. Davids koning wist bij de witte pionnen te komen waarna er werd opgegeven. 4-0!

We stonden op bordpunten al eerste na onze 4-0 overwinning op Terneuzen A in de eerste ronde, na deze ronde staan we een matchpunt en een 3.5 bordpunt voor op de nummer twee.