Wind mee voor Goes Cee

Jaja, een rijmende titel op de dag voor pakjesavond :) Bij De Zwarte Dame hebben ze zelfs het hele verslag door de gedichtengenerator gegooid, zie ook hier.
Maandagavond speelde de nummer een van de Tweede Klasse tegen de nummer twee van de Tweede Klasse. Invaller, ik bedoel basisspeler, Mark deed ook mee maar nu hadden we voor Rob een invaller nodig. Hans wist Joop warm te maken om weer eens een potje te spelen en het viertal werd gecompleteerd door de gebroeders de Feijter.

  DZD B 1546   Goes C 1739  0.5-3.5
1 Niels Verhaar 1632 - Mark Paul 1731  0-1
2 Ton van Vliet 1660 - David de Feijter 1769  0-1
3 Freek Pruis 1289 - Niels de Feijter 1743  0-1
4 Wilco Krijnsen 1604 - Joop van Ruler 1714  0.5-0.5

Niels kreeg al snel voordeel op het derde bord. De zwarte damevleugel werd onder vuur genomen en de stukken aan de zwarte koningsvleugel konden weinig doen om te helpen. Eerst won Niels een pion, daarna won de Goesenaar een dame tegen twee paarden. Op dat moment werd Niels' vrijpion op de a-lijn ook nog eens gevaarlijk. Niels won nog een stuk en niet lang daarna werd opgegeven.

David speelde weer eens een dubieuze opening en kwam iets minder te staan. Hij ruilde zijn lopers af tegen twee paarden en wist daarbij twee dubbelpionnen te creeeren voor zijn tegenstander. Hierna wist hij alleen zijn paarden niet op de juiste velden te krijgen en hierdoor kwam David wat passief te staan. Gelukkig stond hij wel vrij degelijk en wist wit ook niet hoe er doorheen te komen was. De partij werd beslist door een blunder: David won een toren middels een dubbele aanval.

Mark was niet tevreden over zijn partij. Achteraf zei hij dat hij tussen zet 8 en 15 geen enkele goede zet deed. De omstanders wisten dat (bij de analyse) enigzins te nuanceren, maar Mark leek inderdaad wel wat minder te staan. Onze speler bood een paar keer remise aan, maar de Kruininger wilde liever doorspelen. Er werden hierna in een rap tempo stukken afgeruild waarna Mark opeens een goede loper had tegenover een onhandig paard voor zijn tegenstander. Mark wist met zijn koning de stelling binnen te wandelen en stelde hiermee het punt veilig: 3-0

Joop had inmiddels een dubbelpion weten te creeeren bij zijn tegenstander, maar eigenlijk ging het verder erg gelijk op. Met zijn meest onschuldige gezicht probeerde Joop met wat subtiele dreigingen voordeel te behalen, maar alles werd netjes gepareerd. Uiteindelijk kwamen de spelers in een lopereindspel met allebei evenveel pionnen. Joop probeerde nog even voor de winst te gaan, maar toen alle truken langzaam uit de stelling verdwenen restte er niets anders dan de punten te delen.

Wederom een nette overwinning voor het C-team. We staan nu minstens twee matchpunten voor op de nummer twee met nog drie rondes te gaan.