Middelburg B - Goes C

Vrijdag speelden we tegen Middelburg B. Mark haalde ons op in Goes en bracht ons naar de provinciehoofdstad terwijl hij vol trots zijn nieuwe auto showcasede. Niels temperde de vreugde enigzins door op een grote scheur in de voorruit te wijzen (is dat nog goedgekomen Mark?), hopelijk zou dat geen invloed hebben op de wedstrijd. 

  Middelburg B 1551   Goes C 1721 2-2
1 Ronald Lauer 1738 - Mark Paul 1731 1-0
2 Alex Jonkheer 1572 - David de Feijter 1769 0-1
3 Joost Kerssemakers 1490 - Niels de Feijter 1743 0-1
4 Maarten van Kalsbeek 1404 - Rob Dekker 1641 1-0

David was als eerste klaar. Onze bord 2 speler kwam iets minder uit de opening, maar wist daarna het tij te keren. De stukken werden afgeruild tot beide spelers een loper, een toren en een dame overhadden (plus een zooi pionnen). David had echter ook nog een gevaarlijke pion op e3, hierdoor kon hij vrij eenvoudig de tweede rij veroveren. Toen de toren binnenkwam op de tweede rij was de partij in één keer uit. 

Rob stond inmiddels ook lekker, hij had een stuk gewonnen tegen twee pionnen. De thuisspeler ging afruilen uit de weg en probeerde een koningsaanval op te zetten. Rob ging voor een eigen aanval, dit had hij beter niet kunnen doen. Plots was er een matnet waaruit de zwarte monarch niet meer kon ontsnappen. 1-1

Mark had een zeer tactische partij waarin het van een afstandje leek of het simpelweg een kwestie van tijd was voordat het mis zou gaan voor de thuisspeler. De vele penningen en dubbele aanval dreigingen werden blijkbaar toch gepareerd en de Middelburger bleef overeind. Mark probeerde af te wikkelen naar remise, maar deed één verkeerde zet. Hierop bleef een verloren eindspel over: 2-1

Niels was inmiddels overgebleven met een vrij gelijke en erg gesloten stelling. Het remise aanbod werd afgeslagen (we hebben onze matchpunten hard nodig!), maar de derdebordspeler zag eerlijk gezegd ook even niet hoe hij verder moest. Gelukkig hielp de tegenstander toen een handje: de stelling werd geopend. Uiteindelijk werden de zwarte pionnen in een toreneindspel te zwak en legde de thuisspeler de koning om.