Goes C met 0-4 ten onder

Helaas weer geen tabelletje. Het lijkt erop dat we tot sint-juttemis moeten wachten totdat die gedetailleerde uitslagen eens een keertje online verschijnen. Goed het opleidings / plezier team verloor met 0-4 en dat was niet helemaal nodig:

 

Aan bord 1 ging Ron wel terecht ten onder tegen ik meen Koos Koolhoven (ja daar ga je al zonder gedetaileerde uitslagen Edit: met dank aan Hans, klopt...). 'Hij was net iets beter, iets gevaarlijker' aldus Ron. Ron speelde het ongelukkige Pd7 en nu kwam f4-f5 met tempo en stond de loper op e6 ingesloten.

Aan bord 2 ging Marlies ook ten onder. Ook hier ben ik de naam van de Souburger even kwijt (edit: t'was Tom van Gemert) . (tja) Dit was een spannendere partij. Marlies had veel activiteit op de damevleugel maar de Souburger nam het initiatief over en won.

Dan de jeugd. Aan bord 3 speelde Eliza tegen Baljeu (kijk dat onthoud ik dan weer wel). Wel onthutst dat toen ik Yuri en Eliza meldde dat dhr. Baljeu erg op Herman Finkers lijkt ze de beroemde cabaretier niet eens bleken te kennen... Goed... In een Schotse partij domineerde Eliza dhr. Baljeu volledig. Ze won een pion en haar stukken stonden veel beter. Helaas zat het basisprincipe 'open lijn' bezetten er niet in en dus mocht Baljeu de a-lijn bezetten ipv Eliza. Nog niets aan de hand maar de Souburger won (onnodig) wat pionnen terug en de partij.

Yuri tot slot deed voor het eerst mee en kwam tegen Polderman toch wat te kort. Een verzwaking over de lange witte diagonaal bleek in een al moeilijke positie fataal.