twee winst, twee verlies, en 1 remise voor Goes D tegen Oostkapelle

Een titel alla Jari, maar helaas waar hij eigenlijk ook in het D-team voor senioren had mee mogen spelen, ging de voorkeur uit naar het HWP-Grand-Prix toernooi. Maar hij werd vervangen door eerst Marlies, maar later moest het Joop worden, wat dus niet direct een verzwakking zou moeten zijn.

Als eerste was bord 3 gereed. Jeroen kreeg met zwart tegen Arie Monte, helaas niet het door hem gewenste Scandinavisch op het bord. Dit was niet zo heel erg want zijn tegenstander bleek de opening niet te kennen en speelde als 3de zet i.p.v. bijvoorbeeld d4, g3 op. Tja, een mooie ontwikkelingsvoorsprong volgde als snel voor Jeroen en dit werd niet uit handen gegeven. 1-0 voor Goes.

De gelijkmaker volgde echter niet veel later aan het vierde bord. Hier kon het van meet af aan alle kanten op vallen. Helaas zag Ron de aanval van Gerrit Christiaanse niet helemaal aankomen en liep het hier dus ineens verkeerd af. De 1-1 stond op het bord, maar met Joop op 1 leek het wel goed te komen als ik even opzij keek.

Dacht dus ook, zou ik remise aanbieden en daarmee het de punten binnen halen, tja toen deed ik iets wat misschien toch wel verstandig was. Even op onze diepzeedenker zijn klok kijken. We weten dat Jari niet al te snel zet, maar ook Joop heeft hier erg veel last van. Toen ik de eerste keer keek, had hij nog 8 minuten, terwijl tegenstander Johan Paauwe er nog 51 had. Waarop ik toch maar even doorspeelde aan bord 2. Op zich had Joop dan ook best nog wat kansen, maar toen hij helaas een verkeerde ruil in liep ging het mis. Tussenstand dan ook 1-2.

Dankzij het invallen van Joop, was ik gelukkig een bord terug gezakt en zat zodoende tegen Wim van der Heijden. Na toch weer eens een partij door de pc te laten nakijken, bleek dat het lange tijd redelijk gelijk op ging. Soms een klein plusje, soms een iets minder moment, maar over het algemeen een redelijk gelijk spel. Na niet helemaal lekker uit de opening te komen volgde een stukje afruilen van de lichte stukken. Waarbij uiteindelijk een stelling met ongelijke lopers, 2 torens een dame en een stuk of 7 pionnen overbleef. Rustig spelend kwam er steeds wat meer lucht op het bord, tot dat ineens er een mooie opening viel, er werd een toren geruild en vervolgens kwam de zwarte koningsstelling nog wat verder open te staan. Toen echter de zwarte dame naar het verkeerde veld ging was het over, na toren e6 waarbij de dame in kwam en gepend werd op het matveld kwam het moment waarop zwart zich moest overgeven.

En daarmee kwam de 2de winst en dus ook de 1ste remise op het bord. Een 2-2 eindstand in voordeel van???

 

Goes D

1347

-

Oostkapelle

1436

2-2

Joop van Ruler

1732

-

Johan Paauwe

1574

0-1

Joris Verburg

1353

-

Wim van der Heijden

1570

1-0

Jeroen Frijhoff

1258

-

Arie Monte

1317

1-0

Ron Blok

1046

-

Gerrit Christiaanse

1282

0-1